Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s ustřiženou větvičkou ovocného stromu?

Od: rod24* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, mám starší strom blumy. Od země vyrazila loni nová větvička. Dalo by se ji ustříhnout a zasadit do něčeho (nějaká speciální zemina), aby pustila kořeny a později z ní byl nový stromek? Vím, že se stromky nějak roubují, ale nikdy jsem to nedělal, tak se toho trošku bojím. Proto zjišťuji, jestli nejsou nějaké jiné možnosti. Děkuji za všechny rady!

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

2x

Zdravím, pokud vyrašila od země je z podnože, žádné ovoce nebude i když ji zasadíte a ona se ujme. .

doplněno 10.03.12 16:36:

Stimulax I
Práškový stimulátor určený pro účinnější zakořeňování řízků (bylinných i dřevitých).

Stimulax II
Roztokový stimulátor určený pro účinnější zakořeňování řízků (bylinných i dřevitých).

Návod k použití je přiložen.

jabraka*
hodnocení

2x

Rode:

jednak ta bluma je určitě roubovanec.To,co roste z kořenů,je jen pláně.Nemělo by smysl ho sadit.Pouze,kdyby to byl odkopek,tedy úž s kořínky,tak použít jako podnož a pokusit se ho naroubovat..Právě k tomu bys potřeboval planý zakořeněný proutek a roubování zkusit na něm a pak teprve ho zasadit do hrnku(kontejneru) a až poporoste tak ho sadit na místo,kde ho chceš pěstovat.

JABRAKA

hodnocení

0x

Pokud budete chtít vypěstovat z odnože blumy, nový stromek na roubování, nesmíte ho ustřihnout. Musíte nechat odnož, aby udělala kořeny. Když jsem něco podobného zkoušela u nás na zahradě, tak jsem odhrnula hlínu, až do míst, kde odnož vyrůstá, ze stromu.

Odřízla jsem, část věvičky odspodu a strčila do naříznutého místa, malý kamínek. Vše jsem zase hlínou zahrabala a ušlapala. Do podzimu, se dole udělal krásný, kořenový bal, pak se dá odnož odříznout a zasadit zvlášť, na místo, kde stromek bude stát. Jen moje zkušenost.

doplněno 10.03.12 16:48:

Taková odnož se může na další rok, roubovat.

doplněno 10.03.12 16:58:

Tak to vypadá, když od stromu roste z kořene výhonek. dendro.mojzisek.cz/...

Co s ustřiženou větvičkou ovocného stromu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]