Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám starší strom blumy. Od země vyrazila loni nová větvička. Dalo by se ji ustříhnout a zasadit do něčeho (nějaká speciální zemina), aby pustila kořeny a později z ní byl nový stromek? Vím, že se stromky nějak roubují, ale nikdy jsem to nedělal, tak se toho trošku bojím. Proto zjišťuji, jestli nejsou nějaké jiné možnosti. Děkuji za všechny rady!
Zdravím, pokud vyrašila od země je z podnože, žádné ovoce nebude i když ji zasadíte a ona se ujme. .
doplněno 10.03.12 16:36:Stimulax I
Práškový stimulátor určený pro účinnější zakořeňování řízků (bylinných i dřevitých).
Stimulax II
Roztokový stimulátor určený pro účinnější zakořeňování řízků (bylinných i dřevitých).
Návod k použití je přiložen.
Rode:
jednak ta bluma je určitě roubovanec.To,co roste z kořenů,je jen pláně.Nemělo by smysl ho sadit.Pouze,kdyby to byl odkopek,tedy úž s kořínky,tak použít jako podnož a pokusit se ho naroubovat..Právě k tomu bys potřeboval planý zakořeněný proutek a roubování zkusit na něm a pak teprve ho zasadit do hrnku(kontejneru) a až poporoste tak ho sadit na místo,kde ho chceš pěstovat.
JABRAKA
Pokud budete chtít vypěstovat z odnože blumy, nový stromek na roubování, nesmíte ho ustřihnout. Musíte nechat odnož, aby udělala kořeny. Když jsem něco podobného zkoušela u nás na zahradě, tak jsem odhrnula hlínu, až do míst, kde odnož vyrůstá, ze stromu.
Odřízla jsem, část věvičky odspodu a strčila do naříznutého místa, malý kamínek. Vše jsem zase hlínou zahrabala a ušlapala. Do podzimu, se dole udělal krásný, kořenový bal, pak se dá odnož odříznout a zasadit zvlášť, na místo, kde stromek bude stát. Jen moje zkušenost.
doplněno 10.03.12 16:48:Taková odnož se může na další rok, roubovat.
doplněno 10.03.12 16:58:Tak to vypadá, když od stromu roste z kořene výhonek. dendro.mojzisek.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.