Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Netřesky vyhánějí do výšky

Od: corvi odpovědí: 7 změna:

Tohle byl původně netřesk (Sempervivum) Z původní růžice začal z prostřed vyrůstat výhonek, původní listy uschly. Postupně usychaly další listy od spodu a výhonek se protahuje dál.

Co jsem udělala špatně? Hledala jsem na internetu, ale podle většiny článků se netřesk v podstatě nedá zabít... asi jsem talent. *frajer*

Netřesky vyhánějí do výšky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

3x

a určitě ho máte v teple, že ano? netřesky nelze pěstovat v teple, musí se nechat zamrznout v našich zeměpisných šířkách a potřebují i naše světelné podmínky, pár mých známých si zkoušelo pěstovat netřesky v bytě, aby jim nebyla zima a dopadly jim stejně ((( já také, pěkně prosím, takže vím o čem píšu ))

Predpokladala jsem ze je to stare foto a ze se chcete vyvarovat chyby.Tohle me nenapadlo,ze ho mate nejspis v teple.to je jiste,netresky si musi prodelat zimu.Venkovni Sedum,take,je to u techto podobne.

corvi
hodnocení

Aha, tak to bude ono - mám je společně s kaktusy a sukulenty v průměrně vytápěném pokoji. Zkusím ho ještě přenést někam do chladu, jestli by se nevzpamatoval.

Díky.

ukulele*

to na fotce není květní stvol ale vysílená zblázněná rostlinka, já to nechal v pokoji o 25 C +- a narostl asi 25 cm provázek a pak to uschlo, kořeny v čudu, celá rostlina kaput. netřeskům nevadí led, sníh, mráz, ale při přezimovíní je zabíjí teplo, nevzpamatuje se a pěknou růžici neudělá, je tak na 95 % mrtvý

pokud vam vykvetl a nema kolem mrnousky,tak kupte novy netresk a nechavejte venku prez zimu i na balkone.Potrebuji i v lete slunicko.hlavne propustnou zem s piskem,drenazi a nebude problem.

hodnocení

0x

dobry den.nejspis vas netresk proste vykvetl a pak odumrel.Je to normalni,udela to kazdy.ale nevim jak dlouho jste ho tam mela,ze nesz´tihl udelat odnoze?netresk se neustale sam mnozi a ruzice,ktere vykvetou .proste odumrou.

hodnocení

0x

Pěstuji netřesky mnoho let, ale nenapadlo mě je dát dovnitř domu...jsou to zahradní, nebo skalkové rostliny. Je jich mnoho druhů, a jsou moc krásné a nenáročné. Dobře se množí, jen nesnáší přemokření, to pak uhnívají. Myslím, že ten Váš je také hodně mokrý a myslím, že se už nevzkřísí...Jinak, jak již bylo řečeno, po odkvětu růžice odumírá, ale má okolo sebe další dětičky, takže žije dál...kupte na jaře nový, jsou levné a zkuste pěstovat znovu. Hodně zdaru.

Netřesky vyhánějí do výšky #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]