Nejste přihlášen/a.
Dobry den,zvazuji koupy travniho koberce a chtela jsem se zeptat jak je kvalitni? Muze se na nej hned po pokladce chodit?A mate nekdo zkusenosti stim,ze by se tam hned pohyboval pes? Mam bigla tak jestli to hned neznici?
Predem dekuji za rady
Je to drahé. Je to krásné. Mají to po celé zahradě, kolem bazénu. To není jen koupení travního koberce. Jestli chcete, aby trávník byl stále, jako golfové hřiště, tak první se musí upravit stávající pozemek, kam se trávník bude pokládat. Když trávník pokládá firma, něco se vám poškodí, firma přijede,kousek vyřízne a doplní.
Lidé si to také pokládají travní koberce sami, přijde to levněji.
Určitě, to není pro psa. Takovej Bigl, na krásném koberečku, to by byla lahůdka. Jedno zahrabání a vytahujete peněženku na opravu trávníku.
doplněno 07.03.12 02:57:Krásně se po travičce chodí bosky. Mohu bez toho žít.
Dekuji za rady,ale take jsem se divala na umely travnik,vypada docela dobre nemate s tim nekdo zkusenosti?Potrebuji cca 10m2 takze za cenu kolem 2000kc je to dobra investice navic kdyz uz s tim potom neni zadna starost
diky za rady
Je to hodně náročné na zálivku (tráva musí zakořenit).
Jednu dobu jsem pracovala jako brigádnice u člověka, kteří se živil pěstováním a prodejem těchto travních koberců. Trávníky jím prodávané tedy nevypadaly nijak zvlášť dobře. V podstatě sám říkal, že pokud chce člověk pěknou trávu, musí si ji nasít. Kobercové trávníky jsou pro ty, kdo na to spěchají.
Promiňte, ale umělý trávník je úplná hrůza.. Pokud chcete odolnou trávu (třeba kvůli psovi), kterou vůbec nemusíte sekat ani zalévat, vysejte si truskavec ptačí (Polygonum aviculare) - vytváří pěkné, husté koberce a vypadá originálně. Navíc po něm můžete po libosti šlapat. Musí být nasetý husto ( později se ale stejně rozrůstá). Není to sice travina, ale účel plní stejný.
diky,ale preci jenom jsem si to nechala projit hlavou a dosla jsem k zaveru ze umely je proste umely,tak se chci zeptat je dobra koupe toto zahradni-technika-jezirka/... na ten truskavec ptačí taky kouknu
jé tak ten truskavec ptačí jsme tam povodne mely ale jen par fleku kolem cesty a vytrhaly jsme to protoze jsme to braly jako plevel ale je fakt ze to tam bylo par let a skoro to neslo zlikvidovat pouhym vytrzenim byl dost odolny,a daji se take koupit semena?
tak ten Truskavec ptačí nepripada v uvahu špatně snáší sešlapování, mechanické poškozování a sucho botanika.wendys.cz/... tak jedine ten travnik
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.