Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Určení druhů rostlin a správné pěstování

Od: thessalie* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

poraďte mi prosím, kde se dá na internetu najít on-line klíč k určování rostlin.Zdědila jsem velkou zahradu, která obsahuje mnoho pro mě neznámých druhů rostlin, a nevím jak se o ně správně postarat, když nedokáži ani určit o jaké rostliny se jedná...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Serwerů na určování rostlin je obrovská spousta. V oblíbených mám celou složku. Myslím si, že není třeba k zahradě přistupovat zas až tak vědecky. Budete-li pozorně sledovat růst a vývoj, na všechno sama příjdete. To rčení: Pro strom neviděl les, je pravdivé. ;) Zahrada je báječná věc, ale je dobře, když se člověk nestane jejím otrokem, ale má ji pro radost. Trošičku vám závidím *hi* hobbyzahrada.cz/...

doplněno 02.08.13 13:56:

Ještě bych vám chtěla poradit, stojíte-li o to, zahradu nepředělávejte. Udělejte si čas a poseďte a koukejte, odkud kam jde slunko, jak dlouho a kam svítí, co už je na této stávající zahradě staré a živořící. A teprve pak z toho vycházejte. Jestli chcece dělat změny, pomalu, po krůčkách. Ne zbrkle jen podle toho, co se vám líbí. ;)

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, možná něco takového, jako je viz odkaz. Zdravím!

kvetena.cz/...

ivik*
hodnocení

0x

Možná bych si zahradu překreslila na kus papíru a požádala nějakého zahradníka o konzultaci a radu, alespoń pro začátek a pak už by to nebylo tak složité...

floro*

Zavolat si zahradníka se kterým rostliny určíte a rostliny si popsat. A odkud jste? Kdyby jste nebyla moc z daleka, tak bych si k vám udělala výlet.

danmich
hodnocení

0x

Dobrý den,

můžete zkusit toto: gardensandplants.com/...

Je to ale v angličtině.

Pokud byste potřebovala určit i plané druhy můžete zkusit Botanickou fotogalerii ( botanickafotogalerie.cz/...).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]