Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,dostala jsem koncem roku 2011 pokojovou Anthurii.
na etiketě byl návod na pěstování.Podle návodu každý den zalévám asi1 1/2 dcl vody,rosím.Kytka není na přímém slunci,ale je na světlém místě.Bohužel mi už druhý květ uvadá,co dělám špatně?
Anturie, když má kvést, potřebuje určitě hnojivo. Přes zimu bych zalévala jen jednou týdně, denně rosila. Voda se nesmí dostat na květ. Nyní, když kvete, nemůžete přesazovat, to Vám odejde celá kytka. Domnívám se, že má květina, moc vody. Jen můj názor.
doplněno 05.03.12 16:30:Možná také, přes zimu se doma hodně topí a Anturie, nemá ráda moc teplo.
No ale oni píší,že denně alespoň 1 dcl vody.Tak nevím.Možná,že jsem málo přihnojovala.Tak snad to dobře dopadne.Takže mám zalévat míň a jen rosit?
Zalévám podle potřeby přes zimu 1x za týden, někdy za 5 dní, podle potřeby. Dole nesmí být v misce voda. Hlavně denně rosím listy. Anthurie stojí na severním oknu a otáčím jí kolem dokola. Jednou za 14 dní, dávám tekuté hnojivo na květenství Universal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.