Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pěstování anthurie

Od: ivuska* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,dostala jsem koncem roku 2011 pokojovou Anthurii.

na etiketě byl návod na pěstování.Podle návodu každý den zalévám asi1 1/2 dcl vody,rosím.Kytka není na přímém slunci,ale je na světlém místě.Bohužel mi už druhý květ uvadá,co dělám špatně?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Doporučuji rostlinu přesadit a poskytnout jí podmínky uvedené níže, bude to dobré, je to celkem statečná a vděčbá kytka. Časem si zvykne a bude vytrvale kvést...

Pěstování anthurie

hodnocení

2x

Nevím, co to je za nesmysl, anturie se zalévá jen jednou týdně, a to pokud není moc vlhká.

ivuska*
hodnocení

Dobrý den, tak jsem opravdu hloupá.Špatně jsem si návod přečetla a vlastně jsem to přelila,takže teď mi některé květy"odešli".Jen bych ráda věděla jak svoji chybu napravit a jestli mi ještě Anthurie pokvete.

hodnocení

0x

Anturie, když má kvést, potřebuje určitě hnojivo. Přes zimu bych zalévala jen jednou týdně, denně rosila. Voda se nesmí dostat na květ. Nyní, když kvete, nemůžete přesazovat, to Vám odejde celá kytka. Domnívám se, že má květina, moc vody. Jen můj názor.

doplněno 05.03.12 16:30:

Možná také, přes zimu se doma hodně topí a Anturie, nemá ráda moc teplo.

ivuska*
hodnocení

No ale oni píší,že denně alespoň 1 dcl vody.Tak nevím.Možná,že jsem málo přihnojovala.Tak snad to dobře dopadne.Takže mám zalévat míň a jen rosit?

Zalévám podle potřeby přes zimu 1x za týden, někdy za 5 dní, podle potřeby. Dole nesmí být v misce voda. Hlavně denně rosím listy. Anthurie stojí na severním oknu a otáčím jí kolem dokola. Jednou za 14 dní, dávám tekuté hnojivo na květenství Universal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]