Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hnojení ze septiku

Od: rod24* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

začínám se zahrádkou (pár kytiček, rajčátka, rybíz), hned vedle septiku. Soused mi radí,, že můžu pohnojit i vodou ze septiku .

Máte s tím nějaké zkušenosti? Nezkazím tím něco?

Děkuji za rady

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kjanik112*
hodnocení

2x

Pokud jdou do septiku veškeré odpadní vody, i z kuchyně a z prádelny, tak raději ne. (Saponáty, prací prášky). Jen pokud jde do septiku jen WC.

limetka*
hodnocení

1x

Což o to, ono je to v pořádku, krásně to roste - než si někdo zeleninku nebo jahůdku blbě umyje - víte, co je v tom patogenů, přenosných z člověka na člověka? Já bych septikem asi nehnojila. A už vůbec ne na jaře, když už tak na podzim, aby to aspoň promrzlo.

doplněno 05.03.12 09:20:

No vida - než jsem to pravopisně opravila, juglans už to tam napsala taky *pivo*

Je to tak,uzenou si tak zloutenku a jine hruzy.Neznamena,kdyz nekdo jiny zrovna nedostal infekci,ze se nemuze stat.Navic budete mit v pude prebytek chloru a to nektere zeleniny nesnasi.

pecenkav*
hodnocení

0x

Jo, zkazis, chudaci vyrobci a prodejci drahych hnojiv prijdou o cast kseftu.

Neboj, za chvili se to tady jima zacne hemzit a budou tvrdit, ze je to skodlivy a ze to neni dobre pouzivat.

hodnocení

0x

Kdysi jsme měli zahrádku, kde jsme jen lenošili a měli nasázených asi 30 jahod. Vždy jsme na zahrádku přijeli a povídali si se sousedem, jak nám jahůdky, nerostou, jak jsou malé, že dětičky si moc nenazobou. Soused, starý dobrý pán, nám řekl, musíte to pohnojit. Nakoupili jsme hnojivo a nic. Na podzim, kdy jsme zahrádku uklidili na zimu, nám soused povídá, nechcete mi tady nechat klíče, já budu vypouštět septik, pohnojil bych vám jahody. Pak jsme zahrádku, neviděli až v březnu. Ten rok, se jahody rozrostly do gigantických rozměrů, nejen listy, ale i plody. Každý rok, potom už nám soused před zimou zaléval septikem jahody, panečku, to byla úroda.

Nyní máme velikou zahradu, ovocné i okrasné stromy, přes 100 kusů, můžete mi věřit, že zálivka ze septiku, jim dělá dobře. Po septiku, dostanou hadicí, další várku, čisté vody ze studně.

doplněno 05.03.12 08:54:

Nejlepší je vypouštět za deště. Vše se krásně umyje.

olaf71*
hodnocení

0x

to bude smradu až to tam pustíte :)

w1dowmaker*
hodnocení

0x

Ničeho se nebojte. My jsme septik na zahrádku vypouštěli každý rok a panečku jaká byla vždy úroda :)

hodnocení

0x

Ze septiku jo?Vy chcete asi zpusobit nejakou epidemii,ne?To neni legrace,to jedine nekde do rygolu,povapnit a jeste nechat premrznout.rozhodne ne s tim kropit.

doplněno 11.03.12 20:26:

Proste at si rika kdo chce co chce,ale takhle to je,proste kropit se stim nesmi,pouze rygoly a ne nekde na zeleninu a tak.obsahuje chlor,ale hlavne nebezpecne bakterie..Ucili jsme se to ve skole.

hodnocení

0x

ono i mocuvka od zvirat musi jakoby ulezet a nesmi se pouzivat cerstva,neni to tak dlouho co byl pruser ze zahranici dovazena zelenina.a lidske v.tam hrozi horsi veci.

jabraka*
hodnocení

0x

Určitě to nepatří na zeleninov ou zahrádku.Nebál bych se za parna zalít stromy,keře a ozdobnou zahradu s květinami.Nejlépe se využije na zalití kompostu.

JABRAKA

rv*
hodnocení

0x

Používám to běžně a ušetřim za zalévání a za hnojiva.

1jara*

Musíte tu močku zředit vodou, nebo kytičky půjdou na hnůj. Neředěná vám to spálí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]