Nejste přihlášen/a.
Dobrou noc všem, chtěla jsem se zeptat, v pondělí si jdu koupit semínka bylinek do květináčků. Chtěla bych bylinky, které se používají do jídel- takové ty tradiční: bazalka, majoránka, rozmarýn, máta a pažitka, mám na seznamu, meduňku máme na zahrádce. Co je ještě za bylinky, které se pěstují jako ochucovadlo do jídel apod.? Díky za rady!
Dobrý den, doplním ještě o řeřichu, pěstování a význam pro lidský organizmus na bylinky.eu. Důležitá pro pěstování v květináči nebo truhlíku je dobrá a vhodná zemina. Mám zkušenost, že v květníku jsou živiny brzy spotřebovány a bylinky nepřinesou takovou sklizeň, jakou lze získat z volné půdy, nebo jakou si představujete. Osvědčilo se mě zapíchnout do květináče malé cibulky a stroužky česneku na nať. Pažitku máte uvedenou, ta je také dobrá a zkoušela jsem i hořčici, tak mě také vyšla celkem dobře.
Hodně záleží na podmínkách v bytě. Ale zkoušejte, co nejde u jednoho, druhý může mít dobré výsledky.
Rozmarýn jsem měla od babičky jako pokojovou kytičku a množila se mladou větvičkou. Ve vodě pustila kořínky a potom se zasadila do květníku s půdou. Množení semínky je trochu náročné. Doporučuji koupit již hotovou rostlinku, nebo namnožit od někoho známého, kdo ji má. Zalévat pravidelně, ale tak akorát, aby nebylo přemokřeno ani sucho, obojí nemá ráda. Jinak moc krásně voní a kdyby jste ji nepoužívali na vaření, tak lze z ní uvařit i čaj, nebo jenom promnout - tak krásně voní.
Už ji nemám deset let, nezalévala jsem pravidelně, tak mě uschla, ale dala jste mě tip a jdu si ji hned shánět. Zdravím. Pohanka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.