Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přehnané schnutí Noliny

Od: cecilinka* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

na týden jsme odjeli na hory a tchýně měla za úkol zalévat květiny.Když jsme se vrátili,Nolina vypadala takto :( Nevěděla jsem co s ní,půdu měla hrozně nasáklou,dost přelitou,tak jsem ji přesadila..Substrát jsem měla jen pro pokojové rostliny..lehce jsem ji zalila a již asi 10 dní jsem ji nezalévala.Bohužel se a její stav nezlepšil,ale ani nezhoršil :( Mám ji naproti oknu,asi 2m, doma máme asi 22 stupňů, zalévám ji opravdu jednou za čas .. Prosím,poradíte, co s ní? děkuji

Přehnané schnutí Noliny

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Byla opravdu přelita. Příště ji raději dejte na chladné místo (i třeba jen 10°C) a bez jakékoliv zálivky vydrží i měsíc. I nyní ji máte v poměrně nevhodném prostředí - chce to chladnější... Přikládám informaci o vhodných podmínkách a péči.

Přehnané schnutí Noliny #2
cecilinka*
hodnocení

děkuji za odpověď,bohužel v našem bytě tak chladno nikde nemáme a dovolit si to nemůžeme,protože máme miminko :( hold budu muset častěji větrat..ještě jednou děkuji..Jen doufám,že jsme jí tim substrátem neuškodila..

hodnocení

0x

Určitě přelitá, nolina se zálévá velmi málo. Zkusila bych to suché ostřihat, nechat substrát vyschnout, a pak trošku zalít a přihnojit. Třeba obroste a vzpamatuje se, je opravdu v zuboženém stavu. To teplo zas tak nevadí, já ji mám mnoho let v jídelně na baru u stropu, kde je teplo, a občas zaschne nějaký koneček listu, tak ho odstřihnu a vyrostou zas nové. Já ji zaléváme trošku, tak jednou za týden až 10 dnů, lépe nechat přeschnout, než přelít. Mě takto zabila tchýně kdysi kapradí...zalévala trochu každý den...

cecilinka*
hodnocení

Obávám se,že mě Nolina odešla totálně :( zbylo ji pouze pár zelených listů,a když jsem nyní chtěla suché ostříhat,celý trs mě zůstal v ruce..Navíc jsem zjistila,že celá noha je dost měkká :( Tu už asi opravdu nezachráním,že? A to jsem ji oprvadu měla v chladné mísnosti,kvůli kytce jsem přestala topit v ložnici,byla půl metru od okna,vůbec jsem ji nezalévala a nic :(

ukulele*

I to se bohužel stává a i zkušeným,neřkuli odborníkům. Nedávno jsem byl u jednoho známého a tomu toho také dost odešlo, inu naše zimy jsou kosou pro naše zelené oblíbence. A ony jsou Noliny takové ošemetné, téměř zapeklité potvory. Některé rostliny rostou v téměř šílených podmínkách a některé, ač námi hýčkané to prostě vzdají. a jestli chytnou hnilobu, která se prostě rozšíří uvnitř rostliny, tak se zachránit nedají. Hlavu vzhůru a hodně štěstí s novou rostlinou ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]