Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny,mám velkou prosbu,dostala jsem v květináčích několik amarylek,ale nekvetly prý,jen mají listy.Kamarádka je chtěla vyhodit,ale mě jich je líto.Vím,že mají být přes zimu v klidu v teplotě pod 10 stupňů,to neudělala.Můžu jim ještě pomoci,aby letos kvetly nebo je musím nechat do podzimu,tak jak jsou?Děkuji moc za dobrou radu.Veronika
To vše je sice pravda,co tu kolegyně citují,ale ještě cibule musí splnit nejzákladnější podmínku.Musí mít dostatek zásobních látek ku kvetení,tedy velikost aspoň 7 cm.Menší cibule pravděpodobně nerozkvetou,musí se několik let zalévat a hnojit aby pak mohly najednou dát ten nádherný květ.
JABRAKA
Zdravím. veroniko, zkuste se mrknout do diskuzí, které zde již na toto téma proběhly. Např. zde:
https://www.poradte.cz/zahrada-a-rostliny/3870-jak-jit-na-amarylis.htmlSnad to pomůže, jinak ještě jistě poradí i jiný rádce. Pěkný den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.