Nejste přihlášen/a.
Potřebuji pomoct jak se mám starat o hyaint?Nevím jestli by měl stát ve vodě nebo ho zalévat protože mi pořád vadnou květy a listy žloutnajíDěkuji za odpověd předem
Trvale stát ve vodě by neměl- zalijte, až bude v misce sucho - tak 1 cm vody do misky, další zálivka zase tak. Záleží na tom, v jak teplé místnosti ho máte. Obecně tyhle rychlené cibuloviny se občas chovají nestandartně, podle toho, jak s nimi zacházeli pěstitelé a prodejci.
Limetka je určitě odborník, takže já jen ještě přidávám odkaz na stránky, kde je i více info a mohlo by se Vám hodit.
babca.blog.cz/...
Hyacinty: Dostala jsem je v květináčku tři cibulky. U všech náběh na květ. Celkem hyacint, vykvetl osm krát. Nádherné květy. Každý den trochu zalít, dvakrát hnojení. Po odkvětu, ustřihnout květ. Po odkvetení všech květů, jsem dala cibulky do chodby, kde je chladno a nechávám cibulky se zatáhnout. Občas zaliji, ne do misky, špičky listů pomalu začínají žloutnout. Nechám tak dlouho, až listy budou celé žluté, ustřihnu, cibulky vyndám a dám do chladna odpočívat. Krabice z polystyrenu - sklep, později zasadím do půdy, kde je v zemi truhlík. Hyacinty, jak se mají u nás doma.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.