Zdravím Vás, potřeboval bych poradit,co znamená u tohoto prostředku třídenní ochranná lhůta?Nevím,jak často postřik provádět? Květiny jsou napadené mšicemi. Předem děkuji za odpověď.
Ochranná lhůta je čas aktivní ochrany - z toho pak vyplývá frekvence postřiků. Pokud se pak jedná o zeleninu, lze bezpečně aplikovat, jak je v návodu, pouze dvakrát. Mělo by to ale bohatě stačit i jednou...
je pravda, že se na takto ošetřenou trávu nemají pouštět ani káčátka, ale to je speciálně vyjádřeno výrobcem - ochraná lhůta se opravdu týká dotyčné rostliny ( její ochrany), tedy nikoliv potenciálního konzumenta. Asi jsi v době probírání této látky měla zrovna angínu... Ale i já jsem nedával vždycky ve škole pozor a tak se stále učím...
al bunda + kačatko, jsem nucen se omluvit za svá předchozí vyjádření, tedy tímto tak činím. Ano, máte pravdu: Ochranná lhůta je doba ve dnech mezi posledním ošetřením a sklizní ošetřované plodiny. Mé vyjádření vycházelo z diskuze s kolegy a nakonec jsem tedy vyjádřil náš zcela logický závěr - ten se však ukázal jako mylný.
Ochranná lhůta zá nejkratší přípustný interval (ve dnech) mezi posledním ošetřením a sklizní, vyskladněním respektive uvolněním komodity ke konzumu nebo krmení. Údaje v závorkách představují doporučený technologický interval od ošetření ke sklizni a obecné manipulaci. (věstník státní rostlinolékařské správy - leden 2006)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.