Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sadba nesadbového česneku

Od: danule* odpovědí: 5 změna:

Když zasadím běžný konzumní česnek, udělá paličky?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ano,udělá,také ho sázíme,ovšem,zkuste sehnat náš,český,je podstatně kvalitnější:-P

hodnocení

1x
ano, sazim jedine bezny... nevyplati se mi sadba, idealne z trhu cesky. rozhodne ne cinsky kulaty (bez strouzku)

kato*
hodnocení

0x

Chce to hlavně zdravou sadbu a namořit Sulkou proti škůdcům.

asi je to vhodné namořit, zatím jsem se k tomu nikdy nedostal.. myslím, že pro někoho kdo sází 10-20 stroužků se nevyplatí o tom přemýšlet. Pokaždé mi jedna nebo dvě rostliny neprosperují, vytáhnu je někdy v dubnu ze záhonu a dál to neřeším. zbytek je krásný, tak proč se mořit s mořením :-D nezatracuju, ale jde to i bez něj... až to nepůjde vím, kde hledat chybu :)

jabraka*
hodnocení

0x

Danulko,

V podstatě rozeznáváme dva typy česneku:paličák a nepaličák.První typ při dozrávání vchází do květu,i když se jedná jen o falešné kvetení.Po sklizni se nechají paličky zaschnout.Větší kuličky se dají vyset jako semínka,trochu narostou a pak slouží jako sadba pro další rok.Pak už dorůstají na normální hlavičky.Ovšem tyto paličky omezují růst stroužků.Proto se jich v okamžiku,kdy se stvol objeví,zbavíme.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]