Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
z časových důvodů bych potřeboval ostříhat stromky na zahradě ještě tento týden,pak už mi to nevyjde.
Teplota venku je pár nad nulou,přes noc kolem nuly.
Můžu jít stříhat nebo radši ne?
Děkuju za info.
Za normálního průběhu zimy by se tabulka dala použít.Ale letos se stromy nacházejí ve zvláštním stavu,v listopadu ještě někde stromy vykvetly a pak přišly mrazy,a to dost nestandartní.Letorosty jsou leckde zmrzlé.Průklest jádrovin bych asi doporučil(odstranění vlků a nadbytečných větví až na větevní kroužek.)Peckoviny rozhodně řežeme až v létě.U jádrovin tedy počkáme,až se aktivují květní pupeny a podle toho obrost zakrátit.
JABRAKA
Už stříháme všechny stromky. Můžete.
doplněno 27.02.12 13:35:Lepší je stříhat stromy dříve, ptáčkové si v okrasných stromech dělají hnízdečka. Později je budeme rušit.
Stříhání stromků: Nemohou se stříhat stromky v místě, kde jsou stromy zasypány sněhem. Doporučovala jsem stříhání stromů, nejen podle tabulky, ale podle počasí dole v nížině, kde sníh, prakticky nebyl. Stromy stříháme a prořezáváme, vždy, když ještě spí. Nemůžeme čekat s meruňkou a broskví až se probudí k životu, poškodila by se narašená poupata. U stromů, co tvaruji, stříhám větvičky i během roku, dle potřeby. Jen můj názor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.