Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, mám malý dotaz na nějakého odborníka. Na záhoně jsem měl jahody a ty jsem teď zlikvidoval a na podzim chci na jejich místo nasázet česnek. Myslíte, že bych tam teď mohl ještě naset hořčici jako zelené hnojení, aby se ten záhon po jahodách trochu prohnojil a zretýroval, to pak zarýt a pak tam ještě letos na podzim nasázet ten česnek? Nebude mu to čerstvě zaryté zelené hnojení vadit?
Díky za názory
Dobry den,nevime jak dlouho jste pestoval jahody,co dostaly a podobne.Pokud co maji,tak vbam klidne vyroste cesnek bez hnojeni.S tim zelenym hnojeni neni spatny napad,ale ja se uz pise,poradne zetlely.Pokud budete sazet cesnek na podzim,coz je nejlepsi,tak uz zadne zelene hnojeni a zetleni nestihnete.Fakt to nemusi byt.Je lepe sazet plodiny do dlouhych radku a ruzne,nedelat policka,pak se pri ryti zemina smicha a je to takovy zlaty stred pro vsechny plodiny a kdyz je treba a muze se ,holt nektere prihnojite primo.Takze pro predstavu,kdyz je pole 100m dlouhe,nasadim pouze jeden radek ,sto metrovy,cehosi.Jinak u cesneku je dulezita vysadba dokud neklesne teplota pudy na 9 st.,takze az listopad.
Po těch jahodách bych byl hodně opatrný,po jahodníku zůstane v půdě řada houbových chorob,hlavně Plíseň jahodníková - Botrytida.4esnek na této ploše bych pěstoval až tak druhý rok po jahodách,První rok zarýt zelené hnojení a prosypat dusíkatým vápnem.Teprve druhý rok vsadit česnek.,
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.