Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zelené hnojení a česnek

Od: naspatricek® odpovědí: 5 změna:

Dobrý večer, mám malý dotaz na nějakého odborníka. Na záhoně jsem měl jahody a ty jsem teď zlikvidoval a na podzim chci na jejich místo nasázet česnek. Myslíte, že bych tam teď mohl ještě naset hořčici jako zelené hnojení, aby se ten záhon po jahodách trochu prohnojil a zretýroval, to pak zarýt a pak tam ještě letos na podzim nasázet ten česnek? Nebude mu to čerstvě zaryté zelené hnojení vadit?
Díky za názory

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobry den,nevime jak dlouho jste pestoval jahody,co dostaly a podobne.Pokud co maji,tak vbam klidne vyroste cesnek bez hnojeni.S tim zelenym hnojeni neni spatny napad,ale ja se uz pise,poradne zetlely.Pokud budete sazet cesnek na podzim,coz je nejlepsi,tak uz zadne zelene hnojeni a zetleni nestihnete.Fakt to nemusi byt.Je lepe sazet plodiny do dlouhych radku a ruzne,nedelat policka,pak se pri ryti zemina smicha a je to takovy zlaty stred pro vsechny plodiny a kdyz je treba a muze se ,holt nektere prihnojite primo.Takze pro predstavu,kdyz je pole 100m dlouhe,nasadim pouze jeden radek ,sto metrovy,cehosi.Jinak u cesneku je dulezita vysadba dokud neklesne teplota pudy na 9 st.,takze az listopad.

hodnocení

2x

#zelený+česnek Přikládám diskuze o tom, kdy je dobré česnek zasadit a jaké to má úskalí, když se zasadí příliš brzy. Od toho se odvíjí to, jestli stihnete zarýt zelené hnojivo.

jabraka*
hodnocení

1x

Po těch jahodách bych byl hodně opatrný,po jahodníku zůstane v půdě řada houbových chorob,hlavně Plíseň jahodníková - Botrytida.4esnek na této ploše bych pěstoval až tak druhý rok po jahodách,První rok zarýt zelené hnojení a prosypat dusíkatým vápnem.Teprve druhý rok vsadit česnek.,

JABRAKA

emilka12*
hodnocení

0x

Já myslím že je to dobry nápad.

Zelené hnojení je pod česnek vhodné, ale musí se do výsadby česneku rozložit. Musíte tedy zaorat cca 2 měsíce před výsadbou. Taže teď nasít, koncem září zaorat a počátkem prosince sázet.

doplněno 01.08.13 21:56:

Nahnojte ještě cereritem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]