Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zachranit ficus elastica?

Od: frafra odpovědí: 2 změna:

Da se zachranit ficus elestica od skudcu? Myslim, ze jsou na nem svilusky - listy jsou pokryte bilymi krupkami. Novy list se rodi v poradku ale po case se na nem objevi skvrny a je cely zdeformovany. Uz jsem ho zkousela rosit jarovou vodou, ale nepomohlo. Nejake napady jako ho doma zachranit? Chemii kupovat nechci...

Diky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

0x

Svilušky nemají rády vlhko.Někdo mi kdysi poradil ho celý napřed umýt,třeba ve sprše a poto poutírat a na pár dní přehodit nějakou fólii.Mě by se potu dobu i zalévat.Pak jsem podobnou radu i někde četl ale už si nepamatuju kde...:)

limetka*
hodnocení

0x

Bohužel tohle bez chemie nepůjde, takže jestli ho chcete zachránit tak přípravek Omite (na svilušky), ale myslím, že bílé krupky mohou být spíš jiný škůdce (možná červci), pak Mospilan a dvě opakování postřiku po deseti dnech. Taky nemám chemii ráda, ale někdy to holt bez ní nejde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]