Nejste přihlášen/a.
Ahojky, mám doma 2 kaktusy - jeden už od loňského května, druhý asi 2 týdny. O pěstování jsem si už něco přečetla, ale obávám se, že dělám něco špatně, protože ten starší loni vůbec nevykvetl, zato mé kamarádce dokonce 2x (kupovaly jsme stejný). Připojím fotky, takže pokud někdo máte stejné nebo o pěstování něco víte, budu ráda když mi poradíte . Teď přes zimu je mám oba v chladu a stínu, trochu zalévám jednou za 3 týdny jak jsem se někde dočetla, a až je budu odzimovávat, ten starší budu muset přesadit, květináč už je mu trochu těsný. Poradíte mi někdo prosím jak? Původní květináč má 5,5cm, připravené mám jeden 8 cm a jeden 10 cm. Který bude lepší? Potřebuju nějakou spešl zeminu? Seženu ji v květinářství? Předem moc moc díky za všechny odpovědi
PS: Ještě trochu mimo mísu, mám bílý petrklíč, byl postavený na poličce a z té strany, ze které byl ke zdi, mi úplně zežloutnul a chcípnul, jeden květ na odvrácené straně ale ještě drží. Dá se to nějak zachránit?
1.fotka-starší kaktus
2.fotka-mladší kaktus
3.fotka-petrklíč
Kaktusy jsou nádherné, nechala bych je v květináči kde jsou. Kaktus nepotřebuje moc zeminy. Přes zimu, vůbec kaktusy nezalévám. Jsou v chladu. Přes léto, je dávám ven, zalévání nechám na matce přírodě. Když je dlouho sucho, tak zaliju. Kvetou pokaždé.
info z netu:
PřesazováníPetrklíč, který jsem koupila v Globusu mi také dlouho nevydržel. Je to jen pro okrasu přes zimu. Jen můj názor
Moc děkuju za radu, koukám co vše dělám špatně . Každopádně musím koupit jiné květináče, mám právě ty hliněný
petrklíč je krátkodobá rostlina je rychlený , vydrží jen chvíli , po odkvětu se může zahrabat do zahrádky /pokud máš možnost/ pokud ne nemá cenu dál pěstovat /až prostě odkvete odstraňuj odkvetlé květy a zežloutlé listy/ tak ho vyhoď.
kaktusy máš pěkné ty nepřesazuj nech je jak jsou- a řiď se radou předchozí
Ahoj Andry. Myslím, že ten první kaktus mám také. Před dvěma roky jsem ho koupila v Penny, asi za 80kč. Byla o hodně menší a měl čtyři odnože. Ta jedna najednou začala hnít, tak jsem ji jednoduše ulomila. V létě mám všechny kaktusy venku a když je velké vedro, tak zalévám. Přesadila jsem je do obyčejné zeminy na kytky, ale smíchané s pískem. Od oka, podle citu. Posílám fotky, tak ten, co je stelný s tím Tvým, mi už před vánoci začal nesměle kvést jen na jedné kouli a teď najednou se objevila poupata na všech třech odnožích. Navíc mi tady jeden nešika ulomil v létě kus jiné kytky, nějaký druh aloe a já to píchla k tomu kaktusu, protože mi to bylo líto vyhodit. A ono to najednou začalo rašit. Je to tam nahusto, ani nevím, jak si s tím pak poradím. Ten takový divný doširoka rozrostlý, tak to jsem měla jenom jeden článeček, rozlomila jsem ho na dvě části a píchla do květináčku a za rok se takto rozrostl. V tom malém je zase odlomená část od toho většího a už také roste. Přes zimu je mám v chodbě, kde je kolem dvanácti stupňů, teď mám rozbité topení, tak je tam osm. Za celou zimu je nezalévám. Jen ten, který kvete, tak když se objevila popata, tak jsem zalila, ale málo, deštovkou a ohřátou, ne horkou, ale teplou. Ten kvetoucí jsem za celou zimu zalila asi třikrát. Jinak v létě občas dávám do zálivky hnojivo na kaktusy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.