Nejste přihlášen/a.
Před 14.dny jsem si koupila nový brambořík, nádherně rozkvetlý s násadou dalších poupat. předevčírem mi ho ale moje dcera (3 roky) otrhala, myslím tím tak, že utrhala všecky květy a (stonky nechala, opice jedna malá) bohužel i ty co měly vyrůst. jinak listy jsou ok, nepotrhané. Potřebuju vědět, jak těd mám s bramboříkem nakládat, zalévám ho jednou za dva dny, to mu patrně svědčí, ale nevím, jestli je schopen nasadit na kvetení znova. Co dělat, aby mohl začít zase znova pěkně kvést, myslím tím, jak ho přimět k opětovnému květení.
2): A jestli mám ty otrhané stonky nechat, nebo je mám dát pryč? Vše moc díky za odpovědi
ony ty stonky samy zaschnou pokud nenesou květy , a snad nějaké poupě ještě z hlízy vyrazí, pokud ho máte teprve 14 dní je naděje že se květ ještě nějaký objeví
jinak jsou dva druhy bramboříků - ty s hlízou můžete pěstovat několik let vždy po odkvětu , nechat zaschnout a odpočinout / nezalévat...on zatáhne a po 3-4 měsících znovu začne rašit -začnete ho zalévat a znovu vyrostou lístky a začnou rašit poupata .
ten druhý po odkvětu nemá cenu schovávat ...
přesně tak,ten s hlízou mi kvete bez přestání dva a půl roku a ty které měly místo hlízy jenom spleť kořínků ty odumřely.Byly to ty mini.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.