Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opadávají listy

Od: tumicp* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den všem, doma pěstuji tuto rostlinu, druh nevím. Poslední dobou jí padají listy a nevím, co mám dělat. Buď jí moc zalévám (jednou týdně) nebo málo hnojím...
Děkuji za reakci

Opadávají listy

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

3x

Je to voskovka. Kdysi jsem ji také měla. Ale nevydržela stěhování. Klidně ji trochu omlaďte. Jinak jestli dobře pamatuji, tak její květy zrovna moc pěkně nevoní, :( ale jsou opravdu krásné.

kvetiny.tobudetecubr.net/...

ahasver4*
hodnocení

2x

Někdy se stane,že opadají.Ale jinak je to nenáročná rostlina.Mám jich pět a rostou skoro bez péče.Zalévám tak dvakrát týdně.Ani na místo není vybíravá.

tumicp*
hodnocení

A pokud opadají všechny listy, narostou opět? Nikdy se jí to nestalo.Děkuji

ahasver4*

Podle mě ano.Alespoň u těch mých se tak stane vždycky.Podívejte se,zda náhodou nedošlo k prasknutí nějakého stonku,v té změti,kterou tahle rostlina vytváří,se to může stát...:)

doplněno 08.02.12 13:43:

Vy ji máte natočenou ale já jim nechávám prostor na,,plazení,,a už jsem je musel kolikrát stříhat.Jinak by mě vytlačily z baráku...:)

hodnocení

2x

Nenáročná kytka...ovšem každá kytka by si zasloužila jednou za čas nějaký přísum živin.

Pokud jí máte umístěnou u topení, může jí vadit suchý vzduch, potom je třeba jí občas rosit nebo přesunout na jiné stanoviště.

hahanaj*
hodnocení

0x

moc ji zaléváte , já mám 3 rostliny pěkné i kvetou a nyní je zalévám tak 1x za 3 týdny ...a nehnojím nyní vůbec ,hnojit začnu až tak v dubnu i přes léto zalévám málo

hankauk*
hodnocení

0x

Jak píše Lidka, je to voskovka. Má složené květy z několika malých růžových hvězdicovitých kvítků. Voskovka má velmi intenzivní vůni, takže nemusí každému sednout. Z kvítku občas odkapává nektar. S bráchou jsme ho jako děti občas olizovaly - byl slaďoučký.

Jinak květina potřebuje pořádný prostřih. Z fotky to vypadá, že je velmi dlouhá a obtáčíte ji pořád dokola, že? Jenže to pak má květinka trochu více práce doručit všechny živiny a vláhu od kořene až po poslední lísteček. Pokud už ji máte dlouho, možná by stálo za to udělat nové řízky a začít s novou rostlinou. Zkuste ji taky přesadit - měla by se každé dva roky - a dejte jí rašelinu. V zimě ji nemusíte tolik zalévat, ale na jaře pak můžete začít i rosit. To má ráda. :)

limetka*
hodnocení

0x

Vypadá to na starší rostlinu - a tam je to opadávání listů běžné. Můžete ji zkusit nařízkovat - kousky mladších větviček s listy napíchat do květináčku, zpočátku přes květináč dejte igelitový pytlík pro zvýšení vzdušné vlhkosti. Voskovka se řízky množí dobře, většinou všechny zakoření, ale trochu déle to trvá.

michalov*
hodnocení

0x
Také se připojím. je to skutečně Voskovka (Hoya carnosa). Způsob pěstovaní naleznete různě v literatuře a na internetu. Jen dodám,že stojí za to se jí věnovat,protože když vykvete, tak nádherně a intenzivně voní.Dokáže provonět celý pokoj.

hodnocení

0x

Ostrihejte spatne listy,presadte a podivejte se na koreny i mirne zakratte.Myslim ze prilis zalevate,tato rostlina s i drzi v listech dost vody,proto staci zalit 1 za tyden za 14 dni v zime.Hnijeni v zime bych nedelala,neni nijak narocna,kdyz ji date 1 za mesic nic se nestane

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]