Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem, doma pěstuji tuto rostlinu, druh nevím. Poslední dobou jí padají listy a nevím, co mám dělat. Buď jí moc zalévám (jednou týdně) nebo málo hnojím...
Děkuji za reakci
Někdy se stane,že opadají.Ale jinak je to nenáročná rostlina.Mám jich pět a rostou skoro bez péče.Zalévám tak dvakrát týdně.Ani na místo není vybíravá.
Podle mě ano.Alespoň u těch mých se tak stane vždycky.Podívejte se,zda náhodou nedošlo k prasknutí nějakého stonku,v té změti,kterou tahle rostlina vytváří,se to může stát...
Vy ji máte natočenou ale já jim nechávám prostor na,,plazení,,a už jsem je musel kolikrát stříhat.Jinak by mě vytlačily z baráku...
Jak píše Lidka, je to voskovka. Má složené květy z několika malých růžových hvězdicovitých kvítků. Voskovka má velmi intenzivní vůni, takže nemusí každému sednout. Z kvítku občas odkapává nektar. S bráchou jsme ho jako děti občas olizovaly - byl slaďoučký.
Jinak květina potřebuje pořádný prostřih. Z fotky to vypadá, že je velmi dlouhá a obtáčíte ji pořád dokola, že? Jenže to pak má květinka trochu více práce doručit všechny živiny a vláhu od kořene až po poslední lísteček. Pokud už ji máte dlouho, možná by stálo za to udělat nové řízky a začít s novou rostlinou. Zkuste ji taky přesadit - měla by se každé dva roky - a dejte jí rašelinu. V zimě ji nemusíte tolik zalévat, ale na jaře pak můžete začít i rosit. To má ráda.
Vypadá to na starší rostlinu - a tam je to opadávání listů běžné. Můžete ji zkusit nařízkovat - kousky mladších větviček s listy napíchat do květináčku, zpočátku přes květináč dejte igelitový pytlík pro zvýšení vzdušné vlhkosti. Voskovka se řízky množí dobře, většinou všechny zakoření, ale trochu déle to trvá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.