Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Létající mušky z květin - jak se jich zbavit

Od: muter* odpovědí: 10 změna:

Prosím poraďte, jakým prostředkem zlikvidovat létající malé mušky po pokoji .(nejsou to ale octomilky z ovoce).Jsou to mušky z pokojových květin a nejde se jich nyní v zimě zbavit..Jak je zlikvidovat i z květin..Je nějaký kvalitní postřik? Děkují..:)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bruk600*
hodnocení

5x

Dobrý den, zadejte si do vyhledávače heslo "smutnice". Jinak pokud máte rostliny, které mohou přechodně i vyschnout, tak to je pro larvy smutnice jistá likvidace.

hodnocení

3x

Osvědčilo se mi, když nechám pár dní zcela vyschnout půdu u všech květin v místnosti. Tři dny je nechám na sucho. Ještě přidám žlutý papírek z drogerie a květiny jsou čisté. Většinou se to objeví při zakoupení půdy.

limetka*
hodnocení

3x

Kupte si parazitické hlístice Steinernema feltiae - dříve se moc nedaly koupit, teď je seženete už občas i v květinářství - hlístice vyžerou larvy smutnic a zbaví vás tedy mušek definitivně - žluté lepové destičky pomohou jen částečně a Mospilan nebo jinou chemii v pokoji bych tedy dýchat nechtěla, navíc postřik by zabil jen dospělce a z larviček by se stejně nalíhli další.

amlim*

souhlas s limetkou, mám tentýž problém.To co mi poradili v OBI stejně nezabralo, žluté lepivé plátky odchytnou jen mušky(to mi nedoporučili vůbec). Radili mi zeminu péct v troubě...to se mi nechce, radši si objednám ty hlístice...

horis*
hodnocení

0x

V květinářství nebo zahrádkářství vám něco doporučí - například postřik mospilan (mně mco nezabral) nebo lepivé štítky - trošku redukují ( název: stopset a jiné).

japr*
hodnocení

0x

Taky mám zkušenost nechat vyschnout kořenový bal a zalávat méně zřejmě jste hodně zalávala.

hodnocení

0x

smutnice,lepove desticky+ zalivka insekticidem.

hodnocení

0x

V době, kdy se, ty potvory, líhnou, jsem neschovávala vysavač. Kdo šel okolo, tak je sebral ze vzduchu vysavačem. :DNedávno někdo psal, že se má do květináče zastrčit oloupaný česnek. Ještě jsem to navyzkoušela.

figurek*
hodnocení

0x

my jsme podobný problém kdysi vyřešili normálním biolitem. Při odchodu do práce stačilo stříknout trochu biolitu do místnosti a zavřít dveře. Odpoledne byly všechny muchy a mušky sosákem nahoru.

jajik*
hodnocení

0x

Když se objeví mušky tak do květináče zapíchnu stroužek česneku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]