Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Časně vyrašený česnek - je škodlivý?

Od: muter* odpovědí: 6 změna:

Krásný den...Mám otázku...Prosím Vás, jak je to s česnekem, který už raší a vyrůstá.?.V práci se neustále přeme s kolegyní , že vyrůstající česnek je už jedovatý a škodlivý , préj se na nic nehodí...a jiná kolegyně tvrdí , že naopak , vyrustající česnek je právě vyživnější a ůčinnější., a právě ty vyrůstající nové výrustky jsou i léčivé...Kde je pravda...?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Nikdy v životě jsem ani já, ani mí rodič, nevyhazovali klíčky z česneku. A žiju! *jasne* Kolik těch klíčků máte a kolik stroužků s klíčky použijete do jednoho jídla? Kila?

des*

Souhlas s babkazov,klíčkům na česneku se celá naše rodina nevyhýbá,normálně je jíme a nikdy nám nic nebylo.Je nesmysl je vyhazovat.Česnek nejsou brambory,které mají klíčky jedovaté.

hodnocení

2x
Hledám na netu:Bono, jedovaté jsou zelené výhonky česneku, které pučí ze stroužků, když skladuješ palice česneku v teplém prostředí. Nepoužívám zelené klíčky z česneku.doplněno 06.02.12 16:27:Další info z netu: zelinarska-unie.cz/... LÁTKY:Česnek obsahuje intenzivní směs účinných látek - aliin, jód, hormony, vitaminy, minerální látky a další. Aliin se v našem těle přeměňuje v alicin, což je velmi účinné antibiotikum, které ničí (podobně jako penicilin) většinu mikroorganismů. V krevním oběhu česnek umí rozproudit naši látkovou přeměnu a pomáhá tedy hubnout. Snižuje rovněž hladinu tuků v krvi a působí proti arterioskleróze.NÁKUP:Nejlepší a na účinné látky nejbohatší jsou čerstvé česnekové stroužky. Poznají se podle toho, že jsou pevné a pružně plné. Nakupujeme nepoškozené česnekové hlavičky bez zelených výhonků.UCHOVÁNÍ:Česnek uchováváme na chladném, temném, relativně suchém a dobře větratelném místě i několik měsíců. Oloupaný česnek lze zmrazit, sušit nebo zpracovat na česnekovou sůl.Nikdo zelené klíčky nedoporučuje.

hodnocení

2x

vse cerstve naklicene ma vitaminy.Samozrejme,ze cesnek,kdyz vrazi svoji silu do zelenych casti,tak ztraci na chuti,ale rozhodne jsem neslysela,ze je jedovaty,to je pitomost.Nejsou to brambory.

ahasver4*
hodnocení

0x

Nikdy jsem nezkoušel konzumovat ty klíčky a nehodlám to dělat...:)Takový česnek já likviduji...:)Je k ničemu..

buss
hodnocení

0x

Klíčky ze stroužku vylikviduji. Není nad to, vyzkoušet, jakou má chu. Nebo vařit. Zajímavé, že klíčky jiné se požívají jako zdravé. Komu dnes věřit co je a co není škodlivé? A krájet ho od severu k jihu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]