Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řízky muškátů černají-proč?

Od: denny276® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

nařízkovala jsem pelargonie, ale začali od spodu černat, nevíte prosím, čím to je? Myslela jsem, že je to nějaký typ plísně, tak jsem použila Previcur... Ale už to asi bylo moc napadené. Poraďte, kde jsem udělala a nebo proč se to děje? Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

4x

možná mají málo svěla a moc mokro

hodnocení

Světla mají dostatek, a mají i perlit, aby nebyli moc přemokřené... Sázela jsem je na podzim, ale před Vánocemi začali takto černat. Jiný rok mi to neudělali. Vybírám i dobře zralé řízky, ale asi se jim letos prostě nechtělo mi zdobit balkón:) Řízkovala jsem letos poprvé Pelargonium graveolens, Prince of Orage, Toronto Ginger a Joy Lucille. Děkuji za vaše rady, třeba už to příští rok bude v pořádku:)

hodnocení

2x

Vydloubněte jednu a koukněte na kořínky. Neutopila jste je? Nezhnily?

emilka12*

|Tedˇnení doba na řízkování a na zakořenˇování muškátu.Muškáty se řízkují na podzim a na jaře.V tuto dobu 99%řízku uhnije.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]