Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,Měl bych následující dotaz: zakoupil jsem si k Vánocům nakvetlé hyacinty,které nyní dokvétají.Jak s nimi naložit,abych je uchoval na příští čas před Vánoci a znovu vykvetly.Na zahradu je nechci dávat,často se celé květní stvoly ulomily větrem a na zahradě je dost krtků a hryzců,kteří hyacint podryůy a ta uhnila,jelikož zapadla příliš hluboko.Prý se mají dát po odkvětu na čas do lednice,to se mi nezdá.Děkuji za odpověd od Vašich odborníků.Jste prima portál a přeji hodbě úspěchů,hezký den!S pozdravem Miky.
Cibule hyacintů musí zazimovat, ve vašem případě v obráceném čase, tzn, přes jaro a léto musí být v chladu, takže jestliže máte super sklep, kde uděláte teplotu pod 10 C, ideální 3 - 5 C tak je dejte do sklepa a nebo je dejte do lednice, je to běžná praxe, dávat cibule okrasných rostlin do lednice, odzimujete je až tak v září, aby se probudily a do Vánoc vykvetly.
Hyacinty, které jsem dostala narychlené, už odkvetly. Odstřihla jsem květy a nyní nechám zatáhnout cibulky, až listy zežloutnou a uhynou. Čisté cibulky dám do sklepa, do polystyrenové krabice. Tyto cibulky jsou rychlením už vysílené, když je zasadíte ven, pohnojíte, za rok vám vykvetou. Rychlené hyacinty, je lépe si koupit zase nové. 3 cibulky prodávají za 50,-Kč a máte záruku, že pokvetou.
doplněno 01.02.12 12:33:Cibulky můžete zasadit ven tak, že do země uděláte díru, kam vložíte starý truhlík//// pozor truhlík musí mít dole díry, na odtok vody,/// na květiny, doprostřed dáte cibulky a vrátíte zeminu. Nikdo vám cibulky nesní. Cibulky vám budou každý rok kvést a budou se množit.
Je pravda...Cibulky od hyacintu nejlépe uchováte po odkvětu v té samé hlíně co jste to koupil, jen je přestaňte zalévat, ony se zatáhnou a stačí je zabalit do starých novin a uložit někde ve špízce..Pak zas okolo listopadu je vytáhnout, přesadit do nové hlíny, položit si na parapet za okno a začít zalévat a hnojit, třeba cereritem...Uvoidíte , že se Vám po měsíci odmění novými , květy..No a napřesrok pokračujte zas stejně...
Hyacinty,které jako rychlená cibulovina právě odkvetly,by se měly na světlém místě nechat s mírnou zálivkou vegetovat do jara.Cibule bývá po rychlení zcela vyčerpaná,musí mít tedy nějaký čas na zotavení.Neuškodí i opatrné přesazení do kvalitního substrátu,protože podle mé zkušenosti,tyto rychlené cibuloviny mají jen dávku kvalitní země,určenou pro udržení květu a žádné zásoby.Nepočítá se totiž s dalším pěstováním.Takže do jara se cibule pokusí nabrat nějaké zásobní látky a na jaře ji dáme na záhonek.Tam třeba ještě vykvete,nebo až v příštím roce.Pro rychlení v květináčích se používají prášky vyhnanmé rostliny,prostě na jedno použití.Cibole pro tento účel jsou aspoň 5 cm v průměru.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.