Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
před nějakou dobou mi odkvetla orchidej (střevíčník). Občas se tam nějaký nový pupen objeví, ale brzy zaschne (viz výběžky na stonku).
Co s ní mám provést? Nechtělo by to zastřihnout? Kde?
Děkuji.
Já osobně je nestříhám, dostávám fialové, kvetou znova na stejném stonečku, jen je rosím.
doplněno 30.01.12 09:09:Záleží, jaký máte druh, tady je rada z netu:
Orchidej po odkvetu.
Odstřihnout stonek?Tady jsem zapomněla dát odkaz z netu: Je to výborné hnojivo na list.
Listová výživa pro orchideje 250ml sprej
všechny stonky odstřihávám .) je mi jedno,o jaký druh se jedná .) a orchideje kvetou stále .))ten nevzhledný šlahoun tam nenechávám .)hezký den ))
Na youtube jsem si našla Poláka,který ukazuje jak z větvičky,kde byly květy - nařízkovat další rostlinky.Doporučuji se podívat .Po odkvětu jsou na té větvičce ,ty maličké zelené pupence ,vlastně nové sazeničky. Už se těším,až mi ta má nádherná orchidej odkvete,že si ji nařízkuji - vypadá na takových 5 nových orchideí- pokud se uchytí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.