Nejste přihlášen/a.
tyto houby jsem dneska nasel v lese rostli pohromade nekere maji silne nohy a spise kloboucek nektere slabe nohy a hlavu maji rovnou prosim poradte mi nekdo kdo se v tom orientujete co je to za houby...
predem diky za odpoved
Václavky.Ty teď hojně rostou.
doplněno 29.09.10 18:56:Popis: klobouk má v průměru 2 - 15 cm a je proměnlivý ve svém vzhledu i zbarvení. V mládí je vyklenutý, později se zplošťuje a ve stáří může být až prohnutý. Barva je medově žlutá až tmavě hnědá. Třeň měří 5 _ 15 cm. U některých plodnic je téměř hlízovitý, u jiných zas velice štíhlý. Prsten je vždy zřetelný. Lupeny jsou v mládí bílé, časem hnědnou. Dužnina je bílá, vůně silná, nasládlá. Výtrusný prach je bělavý. Odborníci se domnívají, že v Evropě existuje pět až šest druhů václavek. Obyčejně rostou ve velkých trsech buď na odumřelých kmenech stromů či pařezech, objevují se však i na živých stromech.
doplněno 29.09.10 18:57:Ještě nějaké recepty.
karino díky
ja tusil ze to budou vaclavky ale nenasel jsem je od doby co jsem byl decko a trochu me matlo ze nektere maji takovou slabou nohu. Myslite ze jsou dobre treba do prazeni s pravaky?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.