Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se jmenuje a jak se o ní starat?

Od: krkovicka* odpovědí: 9 změna:
Dobrý den.Dostala jsem tuhle kytku, název neznám- celkem dost roste, mám ji na okně kde jde slunce od 14h a zapadá k večeru.Kvete 4x do roka.Květy následně usychaji.Chtěla jsem se zeptat.Má trochu nevzhledny tvar.Muže se stříhat a kdy? Můžu odkvetle květy taky stříhat? Cokoliv pomůže.Děkuji za rady.
Jak se jmenuje a jak se o ní starat?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

2x

Krkovičko, je to kalanchoe. Je zbytečné zde popisovat její pěstování. Dej si to do vyhledavače *jasne*. Je to "držák". Kromě přemokření snese snad úplně všechno. Můžeš ji ostříhat a to ostříhané nařízkovat a zasadit.

krkovicka*
hodnocení

Taky se mi zda že snese hodně.Dokonce i průvan.Děkuji za informace.
sebod*

No, dokonce se nezlobí, když na ni zapomeneš se zálivkou. A snese místo na slunci. No a v létě je možné ji dát ven na zahradu - to miluje. Buď vsadit přímo do země, nebo ji zapustit v hliněném květináči. Hodí se i do truhlíků nebo do koryt :).

lindaf*

No ja tedy nevi my ji meli chvilicku n balkone, letela vcela, nasala a lezela tam mrtva a jednu to omracilo...rekla bych se je jedovata...

sebod*

lindaf. To se tedy domnívám, že ty včely zahubilo něco jiného. Kalanchoe se ve své domovině množí semeny, takže její nektar není pro hmyz jedovatý.

Tezko rict jak dalece vadí hmyzu,ale Kalanchoe ma jedovatou stavu,muze zpusobit prujmy atd.Nejsem az tak velky znalec,ale pamatuji,nedavno jsme tu probirali Bryophylum,takove strasidelne zubate listy,no a to patritake ke Kalanchoe-Nadut a to se zrovna mnozi i vegetativne.na listech ma plno odnozi.Jinak toto zminene Kalanchoe muzeme pestovat rizky.Jestli je vcelam jedovate,to ale nevysvetluje,snad nekdo objevi informaci.

hodnocení

2x

Pestovat jako vsechny sukulenty,spis na suchu a piscitou propustnou zem,jizni okno .

lindaf*

no my na tom balkone nic jineho nemeli a jeste jsme videli jak saje a jak odleta jako omamena no tak to teda nevim... :D

Ja myslim ze by to vcely mely rozlisit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]