Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč mi usychá Bonsai

Od: barci* odpovědí: 11 změna:

Dostala jsem Bonsai a z ničeho nic mi začal usychat a opadávat,potřebovla bych poradit cio s tím.Děkuji

doplněno 22.01.12 11:54:

Jehličnatý,jako borovice

doplněno 22.01.12 12:03:

bonsai

doplněno 22.01.12 12:04:

bonsai

Proč mi usychá Bonsai

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jaký je to stromek, ta bonsai? Jaký druh stromku?

ukulele*
hodnocení

0x

kde máte rostlinu umístněnou? v jaké teplotě?

barci*
hodnocení

V pokoji mám spoustu kytek všechny jdou nádherně jen tahle né.mám tady sluníčko,kytku rosím,ale usichá a když se ji zkoušela zalít,tak m taky usychala

ukulele*
hodnocení

0x

Musím napsat ještě jednou, Váš obrázek mi nedal jen tak odejít. Viděla jste někdy borovici? a její jehličí? to co máte to jsou LISTY NE JEHLIČÍ a je to rostlina rozmarýn lékařský, pochází ze středomoří, vyžaduje dobře propustnou půdu, v zimě teploty kolem 8 - 10 C bez zálivky.

Ukulele,mne nejdriv take napadl rpzmaryn,ale prijdou mi dost siroke listy?chvili jsem i premyslela o olivovniku,ale to asi ne.proste to z fotky nepoznam.

hodnocení

0x

Nemohu říct, že je to bonsai, nevypadá na to. Bonsai si můžete pěstovat doma z kytičky, která nemá moc bujný vzrůst. Když vám začne u jakékoliv květiny doma opadávat listí, schnout, je dobré zkontrolovat pár věcí: Je zima, květiny mají vegetační klid. Není kytka přelitá, bonsai se jen má rosit, nemá květina nějaké příživníky v hlíně, nebo na listech? Má květina dost světla? Domnívám se, jak bych to udělala já. Kytka není přelitá, je na světle, vezmu nůžky a zkrátím všechny výhonky, pěkně aby kytička, vypadala tak, jak se mi líbí. Nezalívat, jen rosit, když je sucho.
doplněno 22.01.12 17:06:

Podívejte se, co říká net. svetbonsaji.cz/...

hodnocení

0x

Když v prstech rozemnete lístek, voní? ;) Nemyslím si, že je to stromek, bonsaj. Já si myslím, že je to bylina. Nemáte ji přelitou? Bylinky lépe snášejí sucho, než přelití.

barci*
hodnocení

Nevoní,bonsai by to ale měla byt protože sem ji kupovala v květinářství a je u ní v hlíně zapíchnutá cedulka s nazvem a je tam napsane Bonsai a z druhé strany i jak se pěstuje,pěstuju ji podle toho co je tam napsané a bohužel mi takhle schne.

ukulele*

a jak se ta vaše rostlina jmenuje? a jaké podmínky tam jsou napsané k jejímu pěstování?

hodnocení

0x

zahrada-cs.com/... :D Není to ta vaše rostlina? Někdo se teď ptá, jak se starat o pepřinec, Happy Bean. Nejsou to stejné rostliny?

hodnocení

0x

Usychat,nebo opadavat?zasychaji i vetvicky?opad listu v zimnim obdobi u nekterych rostlin byva,prece jen nedokazeme vytvorit uplne podminky co potrebuji.Napiste prosim nazev rostliny,uvedte teplotyu mistnosti a jak zalevate.

doplněno 10.02.12 09:29:

neni to varieta nektereho -Podocarpus-Nohovec?Pokud ano,tak ten potrebuje mnoho svetla,dat k oknu,stale vlhky substrat,nepremokrit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]