Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Presadiť ORCHEDIU?

Od: jolli11* odpovědí: 8 změna:

Dostala som k sviatku modrú orchideu. Prosím, poraďte mi, či ju mám teraz v januári presadiť /teraz je v obale z obchodu/, alebo stačí až na jar. Môže byť na parapete na radiatorom? Ďakujem.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

tak ještě jednou, ale asi nepůjde poslat více obrázků najednou

Presadiť ORCHEDIU?

hodnocení

1x

ta bílá

doplněno 19.01.12 20:10:

Na té jsem mměla 64 květů. Je to nahoře, ale je blbě vyfocená

Presadiť ORCHEDIU? #2

hodnocení

1x

ještě zkusím jednu

Presadiť ORCHEDIU? #3

ahasver4*
hodnocení

0x

Já mám s přesazováním špatné zkušenosti.Dokud byla v tom původním,kvetla výtečně.Po přesazení vždycky odešla...A mám je právě na parapetu nad topením a myslím,že jim to svedčí...

doplněno 18.01.12 17:52:

Jo a je to výklenek,tedy dost světla ale ne přímé slunce...

kvik
hodnocení

0x

Vaše orchidej kvete? Orchidej nepotřebuje moc živin, to co má v kelímku, jí k životu nyní stačí. Nestavte ji na okno, kde je přímo západ slunce. Tím jí můžete ublížit. Podepřete její květ, aby se zbytečně nevylamovala. Orchidej má nejraději jen postřik listů, rozprašovačem. Když vám odkvete jeden stvol, nic s ním nedělejte, jen orchidej přihnojte. Na krabičce je návod. Dál orchidej jen roste na listy, pokvete znova. Jen jí nesmíte prolévat vodou. Po odkvetení jí můžete přesadit, ale zase jen do substrátu na orchideje, kořeny potřebují dýchat, nesmí být velký květináč, nechte orchidej,ať kořeny koukají ven. Jen můj názor. Podívejte se na odkaz z Google, je tam o "Orchidejích "vše.

ireceptar.cz/...

hodnocení

0x

Nepřesazovat. Pokud je teď koupená, tak třeba klidně až za dva roky. Přihnojovat, to ano. Ale Vaše orchidej bude podruhé kvést bíle. Abyste nebyla zbytečně zklamaná. Jsou uměle barvené, je to patentované zahradníkem, který způsob objevil. Tyto orchideje kvetou modře pouze jednou a to poprvé. Jsou k tomu vyšlechtěny. Mám své také na parapetě na východ. Až do 12cti hodin slunce. Nemám pro ně jiné místo, ale ukáži, jak vypadají.

doplněno 19.01.12 20:04:

klikla jsem na špatnou fotku

Presadiť ORCHEDIU? #4

19.01.12 20:10
hodnocení

0x

a další

Presadiť ORCHEDIU? #5

hodnocení

0x

Ty moje teď ještě spí. Sice už nabíhají poupátka, ale nic moc, zatím. Někdo říká, že mu kvetou nonstop. Mně tedy ne. Ale když pak začnou kvést, jejich kvetení trvá i tři měsíce a déle. Pak mají zase tak dlouhou dobu pauzu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]