Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Východní okno - letničky

Od: chigui* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

prosím o radu jaké kytičky vysadit do truhlíku na východní okno.

Moc děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

0x
Muškáty jsou nádherné!:)A tady zkopírovaný seznam letniček..."Verdana","sans-serif";color:#2F4F00;background:white">Ageratum houstonianum (syn. A. mexicanum) - nestařec mexický10.5pt;line-height:115%;font-family:"Verdana","sans-serif";color:#2F4F00">Begonia x semperílorens - begonie stálekvetoucí, ledovkaBegonia tuberhybrida gigantea tl. pl. - velkokvětá hlíznatá begonieBegonia turbehybrida pendula mult. fl. pl. - převislá begonieCalceolaria integrifolia »Goldari F-1« -dmuloretCelosia argenea f. plumosa - nevadlec stříbrnýDiascia barberae »Pink Queen« - diascieGazania rigens - gazánie zářiváLathgrus odoratus - hrachorLobelia erinus - lobelkaNemesia strumosa - hledíkovka zduřeláPelargonium zonale - pelargonie páskatá, muškátPetunia x hybrida - petunia zkříženáPharbitis purpurea - povíjník nachovýPhaseolus coccineus - fazol šarlatovýPortucala granditlora - šrucha velkokvětáSalvia splendens - šalvěj zářiváTagetes patula - aksamitník rozkladitý, afrikánThymophr lla tenuiloba - polštářovité trsyTropaeolum majus - lichořeřišnice většíVerbena x hybrida - sporýš zkříženýdoplněno 18.01.12 12:44: Teda,já mám jen ty muškáty a bohatě mi stačí...:)

myse*
hodnocení

0x

na východní okno můžete dát téměř cokoli... já mám v přízemí petunie/surfinie a v patře muškáty...

lemar0

Mám také okna i balkon na východní stranu. Všechny rostliny /převislé muškáty, petunie, begonie apod. / se mi ulámou větrem. Takže pak nemám nic. Je tedy důležité také přihlédnout k tomu, jestli je prostor otevřený nebo ne.

hodnocení

0x

Dávám muškáty nebo surfinky, protože když jsem dala něco jiného, odkvetlo to koncem července a já měla prázdný truhlík. Někdy jsem odkvetlé sestřihla, ale většinou všecky rostlinky měly květy současně a současně odkvetly. Než vyrašily nové pupeny a znovu rozkvetly, nebylo nic. Jednou jsem udělala takovou jako zahrádku, nacpala jsem do truhlíku, různé květiny. Dopadlo to stejně. *jasne* Teď, přezimovávám zakrslé muškáty, které byly vloni úžasné a už se těším, že za pár dnů je přesadím do nového substrátu. A do úzkého okna dám šťavel, čtyřlístek. Od sousedky jsem dostala cibulky. Na jejím okně byl krásný s kvíky i bez nich.*jasne* Lobelky převislé jsou úžasné a v mnoha barvách. Ale také mi nevydržely celé léto a podzim.*ee*

doplněno 04.02.12 23:11:

balkonovekvetiny.cz/... *slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]