Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Durmany -andělské trumpety

Od: polinek* odpovědí: 26 změna:

kdo pěstuje DURMANY? Andělské trumpety..

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

posílám durmana

Durmany -andělské trumpety
polinek*
hodnocení

,,no tak ten je krááásnýýý...jak je starý? Také asi napíši o dodání nějakých Durmanů,,ale bojím se,,je to jedovaté a mám čivavu.Nebo jsou patně jedovaté ty semena. Tak jste se naučila vkládat fotky ,je to fajn .S.

Tak tenhle je tři roky starý, ale byl takový už druhým rokem. Já ho silně seříznu napodzim a z toho dělám ty nové odnože. Každá zakoření poměrně lehce. Mám durmany volně na zahradě a jedovaté jsou všechny. Mám psa a kočky, nikdy je nenapadlo jít něco takového okusovat. Tedy s těma fotkama, to mi dalo zabrat. Ještě pošlu ten bílý, jak jsem Ti psala. Můžeš mi tykat, mezi zahrádkáři jsme kamarádi, a nevadí mi to, ale jestli na to nejsi zvyklá, klidně napiš, začnu vykat a neurazím se. *placni*

Durmany -andělské trumpety #2
polinek*
hodnocení

Ten bílý je ale letnička že? Já jsem kdysi jak jsem přijela z Řecka nemohla sehnat Durman,,to tady ještě nebylo..tak jsem najednou náhodou četla v něčem že v Lipníku ho mají ,tak jsem tam jela vlakem ,,ale tomu je 20let asi no ale už nevím jak mi zašel,,byl také dvojitý. Klidně mi tykej ,bez probémů.Vložila bych tady svůj mejl ,ale nevím jak.

Ano, ten bílý, to je ten, co jsem Ti psala už nahoře, co se vysemení úplně sám. Je to letnička, ale jakmile ho jednou máš, máš ho už pořád. Mail jde přeposlat vnitřní poštou, aby to nebylo veřejné. Ale tento bílý není dvojitý. To jsi měla asi něco jiného. Ale květy jsou nádherné, veliké a neustále nakvétají nové a nové, po celou sezonu. Teď už je pozdě, ale pošlu Ti v obálce semínka na konci léta.Já už je neukládám, protože mi pokaždé na jaře vzejdou samy a pak si je přesadím na místo. Ale můžu se zeptat své kamarádky, jestli ona nějaká nemá. Nic neslibuji, ale pokusím se. Napíši Ti svůj mail přes poštu a ty mi pak napíšeš adresu. Tak se měj, já už jdu do hajan. Suzy.

doplněno 17.01.12 22:39:

Nerozumím, snažila jsem si poslat svůj mail přes vnitřní poštu, a hlásí mi to, že nejsi registrovaná pod jménem Polínek. Tak nevím. zkoušela jsem to dvakrát - polinek a polínek, nic... Přitom vidím, že je u tvého jména R, jako registrovaná. No když tak to zkus Ty.

polinek*
hodnocení

fajn ,,můžeme si předat zkušenosti ,,sima

polinek*
hodnocení

ještě jsem to nedělala ,,pokusím se

15.01.12 16:52
hodnocení

0x

;)

polinek*
hodnocení

,,máte je přes zimu asi doma,že? Jaké máte barvy...

doplněno 15.01.12 21:17:

ony prej ty,které mají květy nahoru jsou jednoletky ,,už jsem chytřejší..

hodnocení

0x

Já také! Mám ji přes zimu v bezmrazé místnosti a občas ji zaleju. Je silně seříznutá. Mám jednu žlutou, ale ta je zatím mladá, dostala jsem ji na podzim a ta veliká je "bicolor". Květy jsou napřed krémové a pak zrůžoví. Voní. Ale ta žlutá voní o hodně víc. Toužím po té sytě růžové a dvojité. Moje mají květy jednoduché, ale i tak jsou krásné. Miluji je. Ale loni se jim nevedlo.

polinek*
hodnocení

,,já jsem si loni koupila také ,,ale fialovou plnou,ale tu letničku to jsem nevěděla že jsou dvojí. Teď si koupím ty na přezimování. pošlu fotku ,

Durmany -andělské trumpety #3

Ano, tyhle znám také a také jsem je měla a dokonce vypěstovala sama ze semínek. Ale loni to bylo špatné, bobule mi neuzrály. Takže nemám letos nic. Ale možná, že moje kamarádka má ještě zbytek semínek. Hodně špatně klíčí, z deseti semínek vyklíčí třeba jenom tři. Pak mám ty obyčejné zahradní bílé, také letnička, ale jsou z toho přenádherné obrovské keře, neustále plné velikých trumpet. Pěstuji je jako solitéry. Ty se vysemení samy, bez problémů. Fotky zatím nemám, ale dodám příští léto. Pokusím se dát ten růžový. Ale ještě neumím vkládat fotky. Kdepak, nejde mi to. Ale v úterý mi přijde jeden kamarád, aby mne učil;) tak uvidíme, co se mnou zvládne. Pak pošlu.

polinek*
hodnocení

,,to je fajn dávat si fotky já jich mám stovky ,,teď jsem dostala také od Starkla a mají tam ,,,mám to někde vyfocené ..kouknu.

polinek*
hodnocení

jestli to najdu

doplněno 15.01.12 22:52:

no to jsou ty přezimovací

Durmany -andělské trumpety #4

Ta fialová je letnička. Už jsem to psala zhora. Katalog od Starkla mám, říkala jsem, že toužím po té patrové. Ale docela lehce se odebírají odnože před zazimováním. Skoro všechny se bez problémů uchytí. Jen najít někoho, kdo ji doma má. Kolem mne mají všichni jen ty samé, co mám také.

polinek*
hodnocení

no to je vyfocený Starkl mají tam ty plné , Já viděla v řecku strom s bílýma ale ty měly půl metru to byla paráda.

polinek*
hodnocení

třeba se někdo ozve a nabídne..

polinek*
hodnocení

tyto to jsou ony

Durmany -andělské trumpety #5

A ze kterého data je ten katalog od Starkla. Protože já dostala asi před týdnem nový, na tuto sezonu a jsou tam pouze dva, růžový a žlutý, oba patrové(dvojitý květ). Tady vidím i oranžový a květy, až na jeden, myslím ten bílý, jsou jednoduché. Je to vůbec Starkl? Docela by mne to zajímalo. Díky za odpověď. S.

doplněno 17.01.12 13:10:

Také koukám na ty ceny, 79kč. To se mi nezdá, protože cena jednoho kusu je 149kč. Nemáte ten časopis starý alespoň deset let? Pokud je to čerstvý katalog, z tohoto roku a jiný dodavatel, tak bych byla moc ráda, kdybyste napsala jeho jméno. Ještě jednou děkuji.

polinek*
hodnocení

,,je to JARO 2012- Starkl...jo ten Durman tady stojí 249 jsou 2 ušetří se 49 kč.

Ale mám tady jiný katalog,,,LAELIA,,,a ta fotka je z něho.Nechala jsem si od nich poslat kytku,kterou jsem viděla na Kanárech .

SOLANDRA MAXIMA je to bomba! Je velká jak čepice na hlavu kojece ten květ. Hledala jsem to až jsem to našla tady

585 414 959 je telefon ,volat ve večerních hodinách!

608 652 030 pouze SMS!

Tak se pokuste a domluvte se,poslali mi krásně zabalenou rostlinu a doré kvality. P.

posílám fotku

Tady je fotka

Durmany -andělské trumpety #6
polinek*
hodnocení

,,krásná orchidej ,,já to s něma neumím,neměla jsem je ještě nikdy ,ale myslím si to.I by uvadla i umělá ,,no mám jednu tak snad se smiluje .

Jak vidím, tak jsem z toho už asi i zblbla. Orchydej. On totiž ten učitel odešel a já zase nic neumím, jdu na toho durmana

Ahoj Polínku, ta orchydej je omyl, já se totiž učím vkládat obrázky, chtěla jsem Ti poslat svého durmana, a vlezla mi tam tam orchydka *smich* počkej, teď zkusím durmana. Jinak díky za odkaz, hned na to juknu. Ten Starkl je drahý. A navíc se mi móóóc líbí ten oranžový durman.

hodnocení

0x

Bože já jsem ťulpas, jak to mám udělat? Pomóóóc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]