Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou pěstovat zeleninu a bylinky?

Od: susenka* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké bylinky a zeleninu bych mohla pěstovat? Máte nějaký tip? A případně kdy ty semínka zasadit a kdy to přesadit na zahrádku?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Dobrý večer. Je to zajímavá otázka ale celkem jednoduchá odpověď - začněte tím co vám chutná a věřte že rostliny jsou dost tolerantní k chybám a když vás bude pěstování bavit tak brzy vycítíte co děláte dobŕe a kde jsou potíže. Časem se vše naučíte od přírody sám. Když vás to nechytne tak z vás zkrátka zahradník nebude a pro salát budete chodit do Tesca. Ale když jednou ochutnáte ten svůj čerstvý výpěstek tak pochopíte v čem je kouzlo zahradničení. Přeji hodně úspěchů.
doplněno 22.01.12 09:45: Teď mně napadla ještě jedna rada; když jsem se zahrádkou začínal (je to už víc jak 30 let) tak jsem si přečetl knížku Zahradníkův rok od pana Karla Čapka. Tenkrát jsem to bral jako humoristickou četbu, ale nyní po létech jsem si ji přečetl znovu a beru to s nadsázkou jako literaturu faktu. Jestli můžete tak vám ji doporučuji si ji sehnat a přečíst, když umíte číst "mezi řádky" tak vám mnoho přinese jako začínající pěstitelce. Budu rád když se po jaru ozvete jak se daří.

plechacek*
hodnocení

0x

My doma pěstujeme ze zeleniny cibuli, mrkev, papriky, rajčata, okurky, celer. Z bylinek máme mátu, rozmarýn, bazalku, pažitku

Možností je určitě mnoho. Já doporučím to, co nesmí chybět u nás :).. A to je libeček . Tato kořeninová zelenina snese i polostín. Má tu výhodu, že brzy na jaře začíná rašit a je mrazuvzdorná. Má ráda vlhčí půdy. Listy používáme k přípravě polévek, sekaných mas a různých salátů. Obsahuje vitamíny a minerální látky a navíc podporuje chuť k jídlu. Jednou za dva až tři roky můžeme tuto rostlinu vyrýt a sklidit kořeny, jejichž droga podporuje odtok tekutin z těla.

doplněno 15.01.12 13:03:

I zde: http://www.semo.cz/homegardencz/index.p ... I-ZAHRADKA

pacourek*
hodnocení

0x

Kdy vysevat seminka je na obalu totež kdy rostinku se přesazuje ven,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]