Nejste přihlášen/a.
Ahoj děvčata (ale třeba i kluci )
chci se zeptat ,zda někdo nemá zkušenost se substrátem managreen.Na netu jsem pár slov našla,ale jen málo.Jakou zkušenost máte Vy?Díky Lenka
Nikdy jsem o něm neslyšela. Vyzraď co má jiného než ty normální, ať to nemusím hledat. Jinak green-zelený, mana-, žeby "zelený manažer",
Taky to může být odvozeno od "mana - bohatství!. Takže zelené bohatství? Oni už dneska nevědí, jak by nás ubohé spotebitele nachytali na "špek".
Tak jsem si Tvůj odkaz teď přečetla. No není co řešit. Je to jasné. Mana, ale ne pro spotřebitele, pro ty vykukové. Ale proč to nezkusit, vždyť lidé jsou tak nekonečně důvěřiví... A hlavně cizí názvy, které si málokdo dokáže vysvětlit, to je to nejlepší lákadlo. Funguje to ... jinak by to nedělali. Já bych to teda nekoupia. A to jsem "zapálená" pěstitelka.
"lm", taky jsem teda kokla na odkaz. Myslím, že "mana" = Boží pokrm, čili Boží výživa. A green = zelený.
Takže: Božská výživa pro zeleň, pro rostliny.
/jako "Suzy" a "dorzd"/
doplněno 23.01.12 21:46:Možná je to lákadlo na peníze, možná ne. Zkušenost s tím nemám, ale možná to nejmenší balení na zkoušku, ale spíše ne.
Bohatství? Já jsem myslel ten pokrm, co dostávali od Boha Izraelité, když putovali přes poušť, aby nezemřeli hlady. Možná proto tak pojmenovali tu výživu rostlin
No vždyť ano! Tak jsem to myslela.
doplněno 23.01.12 21:04:Když máš co jíst, jsi bohatý... bohatá úroda. Bylo to myšleno alegoricky, přirovnání... Z toho určitě ten název vychází ... Tedy podle mého skromného úsudku
Ahoj všem
Tak jsem ho koupila,když to nezkusím ,tak se to nedovím.Dala jsem do něj orchideje a cykasy.Tváří se spokojeně.Uvidíme.Za čas napíšu,jak se jim daří.
PS:Já bohatá rozhodně nejsem,Ale budou-li bohaté rostliny (na výživu a tak) budu bohatá i já.
Sprááávně. A kolik ten substrát stál? Jestli se mohu zeptat. Také pěstuji orchideje, ale myslela jsem, že mají mít ten specielní sbstrát s tou kůrou. Tenhle má také tu kůru, nebo jsi ji tam přimíchala? Kouknu, co je to za kytku ten cykas. Nemáš fotku? Díky za info. S.
doplněno 24.01.12 18:31:Děkuji, mezi tím jsem to našla. Ten substrát není z nejlevnějích, ale budiž, pokud by měl opravdu ty vlastnosti, tak co by člověk pro své kytičky neudělal, v rámci možností, ovšem. I tu kýťu jsem našla, je to palma. No uvidíme, co bude dál. Slíbila jsi, že podáš hlášení , tak sem občas mrknu. Ono se to nepozná hned, tak za pár týdnů. Ahoj Suzy.
Substrát mimo jiných prodává i Mall.cz zde mall.cz/...
Taky jsem se toho trochu bála,vždyt orchideje - průsvitný květináč,všichni známe.Podle výrobce se má ponechat původní bal a obsypat managreenem.květináč je samozavlažovací.Jsou v tom cca týden,jedna už kvete a i ostatní se tváří spokojeně.
Vlastní fotku cykasu nemám,tak posílám odkaz abyste věděla co to je katalog-rostlin.cz/...
doplněno 24.01.12 20:22:Byla jsem v práci,proto jsem psala až odpoledne.Slibuju hlášení podám,sama jsem zvědavá.
Je to tak,člověk se pro ty kytky,psa ,čudly ( v akva) div nerozkrájí , kolikrát ani sobě tak nepřeje. Tak mi držte palečky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.