Nejste přihlášen/a.
Misto roubovani by se melo poznat,mrknete u kminku ,mohlo by byt videt srostle misto.Me jedna zahradnice chtela v prodejne oslnit a rika vidite ten maly roubecek na vrsku mirobalanu,koukam jako jelen,protrela jsem si oci a vidim,ze je jasne roubovany do rozstepu na kmeni,houby vrchni vetvicka.fakt se to da poznat jen se pozorne podivat,jetli roste z roubu.
ta má má roub dole,,je to krásně vidět.,ale i tak,kdyby nebyla naroubovaná,,by měla už aspoň 2 roky ne-li víc vykvést.
Co je tedy pricinou.Priznam se ze nemam prakticke zkusenosti s vistarii,ale cštla jsem ze ma rada,kdyz ma stisneny prostor u zakoreneni.pak asi jako u vseho,zalezi na miste kde je vsazena,na strihani,ale kdyz vam ostatni kvetou tim to asi nebude.Co takhle odrudou?nevite jakou mate?
doplněno 12.01.12 01:00:omlouvam se preklep-cetla
no jo,právě že nesnáší vedle sebe nějakou rostlinu. asi jí udělám více místa. A mám vedle ní ještě jednu tu jsem koupila už pro sichr kvetoucí a nekvete také. Tak jeslti se nesnášejí,ale ta nějak skomírá a nekvete.Tak jak se říká babo raď A bílá je myslím levotočivá a japonská Alba.Byla by to paráda kdyby kvetly.
Mám fialovou i bílou. Copak se děje? Ta Tvoje nekvete? Nesmíš ji pouštět moc do výšky. Střihat a střihat...
mám jich několik. Tu bílou ,kterou jsem koupila za šílení peníze mi nekvete. Naroubovanou. Mám ji 10 let,,pak mám jednu z trhu takového chudáka nenaroubovanýho a ta mi kvete.Za 25kč.
Tu bílou jsme sestříhali a nic Několikrát!a tu fialkovou jen ty šlahouny a kde zavazí,,leze na střechu a dělá si co chce.
doplněno 11.01.12 21:01:Vistárie kvete na bočních výhonech a jak ji budu stále stříhat ,tak nebude mít na čem kvést.
Jo, Polínek. Já nemyslela oholit ji úplně. Prostě zastřihávat, aby měla co nejvíce postr. výhonů. Jinak k té Tvé bílé - prostě je to špatný roubovanec, který bohužel nevykvete.
doplněno 11.01.12 21:19:Teda ta Tvoje na fotce, to je nádhera
Jinak u té bílé je možné, že roub vymrzl (nebo se prostě neujal) a Ty máš jalovou rostlinu.
Také mám Vistárii, růžovou, ale zatím nekvete! Vždyť je zima. Pořád se dívám na data diskuze a vidím vložené obrázky a jsem z toho čím dál víc tumpachová. To se diskutuje o roce minulém a přivoláváte tímto jaro letošní... Já ji mám teprve třetím rokem a bylo mi řečeno, že dovaď se nezačne "plazit" po plotě, tak nepokvete. Co je na tom pravdy?
,,ne - já to nemyslím tento rok! Všeobecně! Protože Vistárie kvete třeba až za 8-9let ,,jak má kdo štěstí. Narobované mají kvést dříve ,,ale nevím po mé zkušenosti. ONA začíná kvést ,jak ještě nemá listy to je koncem dubna.Vistárie to je liána a ta se pne od samého počátku ,protože ještě nemá ani kmínek.Pak už zesílí jako každé rostlina.Po plotě se mi plazí už první rok.
Kdepak jste ji koupila? Třeba budete mít štěstí a pokvete vám,,ale myslím,že je ještě mladá. Já chodila s lupou po zahradě a koukala kde uvidím nějaký pupen,,vypadá jako chmel.Je trošku podobný listu,tak jsem se spletla několikrát. Tak ať se podaří ,,dejte vědět.
No kde jinde?.. U Starkla. A byla dost drahá, jako všechno od něj. Ještě mi nekvetla, a ani nemohu říci, že by měla bůhvíjak silný ten hlavní stonek. Taky jsem ji už okukovala a má malé pupínky na těch slabounkých větvičkách od loňska. Tak jsem zvědavá, jestli letos bude alespoň jeden hrozen květů. Já ji vidím každým rokem u jedné vilky, kde roste až do třetího patra ale ta má kmen dole velice silný. Mají ji vedenou po opoře a pokaždé je to přenádherná záplava modrých hroznů. Děsně jim to závidím
A navíc si myslím, že už mne znají a v duchu se ptají, co tam ta divná ženská pořád stojí opřená o kolo a čumí jim do oken...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.