Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlašský ořech - rozlousknu ale nevyloupu

Od: babilida* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

máme problém s vlašským ořechem a zatím mi neporadili ani na zahradnickém servru. Ořech je starý a každým rokem přibývá ořechů (vloni již velká většina), které nejdou vyndat ze skořápky. Skořápka se sice dobře rozlouskne, ale jádro je k ní jakoby přirostlé. Nevím, zda jde o nějakou chorobu nebo špatné ošetřování (lze třeba rosit v parném létě?). Nebo je to už stářím stromu?

Děkuji za odpověď a všem přeji hezký den.

Babi Lída

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

0x

Našla jsem tuto radu - již jsem ji četla i dříve: Zdroj: nadoma.cz/... Vyzkoušejte to na pár ořechů. Podle mých zkušeností existuje jeden druh ořechů - já jim říkala šutráci nebo kameňáci. U nich jsem si pomáhala i špičatým nožem. Daly se poznat i podle váhy ořechů - fakt jak šutr. :( Taky babi Lída *placni*

Snadnější loupání ořechů

Ponoříme-li celé vlašské ořechy na 8 - 10 hodin do oslazené vody, půjdou snadněji rozlousknout a jádra snadněji vyjmeme ze skořápky.

hodnocení

0x

je to takový druh,měli jsme také manželka to rozklepávala paličkou,nic jiného nefungovalo nebo bylo o zranění,jak píšete pulky šli dobře ale pak ... nastoupila ta palička,taky jsme měli ohromný a starý strom,nyní už není ,vysadil jsem papírák před 6 lety a už plodí,tam to je o něčem jiném,ale není zas takováuroda jak u stareho,přijde mě že i ta odruda byla odolnější jak černání,já ho musel skácet začínal ohrožovat dům

des*

I kdyby měl tunu ořechů-bez milosti ho zkácejte,jsou jak vidíte k ničemu.Sežeňte si papírák.Je na to akorát doba,tak s nim dolů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vlašsko

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]