Nejste přihlášen/a.
Pekný večer prajem,
kúpila som si hyacintu v črepníku, mala som ju v izbe pekne mi kvitla v decembri. Po odkvitnutí som jej odstrihla stonku a listy som nechala,lebo boli stále pekne zelené a riadne vysoké. Po čase som odstrihla aj listy nejako 1cm od cibulky, cibulky som vybrala z črepníka, trochu poodstaňovala nekonečne dlhé korienky na cibuly, očistila od zeme a nechala ju na chladnom mieste. Viem, že hyacinty sú jarné kvetiny a neviem čo mám teraz robiť s tou cibulkou, ked mi kvitla už v zime, či ju možem už na jar dať znova do zeme. Som len začiatočný záhradkár a budem si vážiť každú radu.
Dakujem
Nejsprávnější postup by byl po odkvětu rostlinu ihned přesadit na záhon.Zjara snad znovu vykvete.Většinou ale tyto rychlené květiny moc radosti neudělají.Cibule bývá rychlením dost vysílená.Zahradnické firmy je ze záhonů ve městě vyhazují.
JABRAKA
Včera jsem jednu zrovna dostala-dva květy a krásná, květináček maličký, cibule je celá ven a tak také pátrám co s ní. Mamka každý rok v březnu dostane a pak je dá na záhon, některé žijí a kvetou jiné zahynou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.