Nejste přihlášen/a.
V prosinci jsem dostala krásnou vánoční hvězdu. Jenže během pár dní začaly opadat zelené listy. Není ani přeschlá ani přelitá. Je sice pravda, že měla za sebou dlouhou cestu z Itálie. Jaký může být problém. Ráda bych ji uchovala do příštích vánoc. Děkuji
Listy opadávají buďto tím,že je jak říkáte přelitá,či suchá,či má veliké teplo,které nemá tato rostlina ráda,mám to vyzkoušeno,pokud je dávám na chodbu,či do chladnějších místností,tam roste a kvete nádherně,pokud je mám v hale,tam mi téže opadává,jelikož je tam veliké teplíčkoTaké zaléží na tom,jak byla převážena,a zda nechytla při cestě průvan,a to je průšvih!Loňská mi kvetla až do července,všichni zírali jako diví,že to prý v životě ještě neviděli,ostatně,já také ne,a na Vánoce vykvetla zase,má čtyři,ale tahle je opravdu překrásná,už je z ní stromeček.
Dobrý den, letos manželka koupila 3 kousky (v čr) a taky opadaly. Ona je to totiž teplomilná rostlina a taky půvan s nachlazením jí zbaví listů. Nevíte jak se k rostlinám chovali v květinářství. Píšete, že ji chcete i na další vánoce. V koncem února ostříhejte nevyzrálé a odkvetlé špičky. Dost pomáhá letnění a na podzim jí musíte dát do místnosti, kde se nesvítí a od poloviny října nebude mít osvětlení delší než 10 hodin - údajně to umí rozhodit třeba i veřejné osvětlení. Pak by to mohlo klapnout, ale vaše domácí hvězda se bude podobat té průmyslově pěstované jen vzdáleně. Bude mít menší a mohutnější listy (zelené i červené) a delší větvičky.
Přesně tak - nesmí ani přeschnout, ale ani být přelitá. Vánoční hvězda z předloňska - červená - mi velice dlouho kvetla. Loni jsem už tradičně dostala od dcery další - žlutou. Ta odešla ještě před Vánocemi, najednou listy zaschly a opadaly, jako kdyby dostala infarkt. Letošní - opět červená - se krásně drží. Všechny tři jsem měla na stejném místě a dávala jim stejnou péči. Věřím tomu, že na vině je péče v marketech, kde nekoukají na to, jak o ně správně pečovat, ale aby je udrželi do doby prodeje. Já jsem tu předloňskou uchovala sice do dalších Vánoc, ale nic krásného to nebylo, i když jsem se ji snažila dát fazónu.
Takže spíš spoléhám na to, že mi dcera zase příští Vánoce udělá radost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.