Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznat zralý meloun

Od: leporela22 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den chtěl jsem se zeptat jak se dá poznat že je zralí meloun a není nedozralí.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

medialni.blog.cz/...

doplněno 29.12.11 11:45:RADA NA ZÁVĚR aneb Jak vybrat zralý meloun?

Mnoho z nás si klade otázku, jak poznat zralý meloun? Stoprocentní jistotu nemají ani sami prodejci. Věřte mi. Správně by se zkouška zralosti měla provádět hmatem a sluchem. Poklepeme a jestli meloun vydává zvonivý zvuk je zralý. Mnoho lidí zkouší meloun tak, že jej vezme do dlaní a melou stlačí. Prý pokud vydá vrzavý zvuk nebo praskavý, tak je meloun zralý. Bohužel se takto naruší struktura a pevnost dužiny melounu. Po rozkrojení je meloun uvnitř popraskaný a lidé tak na melouny často zanevřou.

hodnocení

0x

Pěkně lesklý, vybarvený /zelený/, tvrdý, při poklepu dutě zní. Já si raději kupuji půlky, vidím, co si beru. Také si občas vyberu celý, donesu si ho rozpůlit a když vidím, že je pěkně vyzrálý, koupím si půlky obě. Doma bych ho stejně načnula a aspoň vím, co jsem si koupila. ;)

Jinak, ať už je meloun jakýkoliv, ZRALÍ nebo NEZRALÍ, pokaždé se na konci píše TVRDÉ Ý. Není na škodu si občas znovu prolistovat Pravidla českého pravopisu a drobátko oživit paměť. Ony HRUPKI jsou velká ostuda!*sok* Jaga.

olin*

Zdravím , náhodně jsem "narazil" na 4 roky starou odpověď paní Baby Jagy týkající se odhadnutí zralosti melounu..Píše, že si napřed koupí jednu a pakliže je dobrý a zralý ,půli druhou. V pátek jsme koupili meloun /celý/ v Kauflandu měl v místě doteku žlutý flek i při poklepu " se tvářil " jako zralý ale opak byl pravdou , bez chuti , bílá jádra. Peníze za něho fuč skončil v odpadu. Půlka melounu je u podnikavých trhovců k dostání za nehoráznou cenu , to si nechám zajít i chuť.Škoda ,že se nedozvím kde a za jakou cenu je paníJaga Baba ochotna melouny kupovat.

P.S. děkuji za radu týkající se sestřihu mahonu. Olin

Je to už hodně stará otázka, ale Oline znáte to rčení: Do melounu a do ženské nevidíš. :-D Já si myslím, že kdybyste v Kaufu reklamoval, oplatilo by se to. Ale mohu se mýlit.

hop®
hodnocení

0x

Ochutnáním? ;)*smich*

doplněno 29.12.11 12:28:

Tazatel neupřesňuje, že mu jde o celý nerozkrojený meloun! *hej**nevi*

michalov*
hodnocení

0x

Musí při poklepu dobře znít (ne tlumeně).Je to známka toho,že je napnutý. Slupka je napnutá.To znamená,že je čerstvý a zralý. Když se pak řízne,jakoby sám před ostřím nože praská. To je zralý meloun.Tedy ten "klasický" zelený co se prodává přes léto. U těch exotických nevím. Jinak zralý,podle vzoru mladý.

No ony se ty klasické zelené (říkejme jim vodní) melouny v posledních letech prodávají celoročně;). A to že zvonivě duní, ještě nic neznamená Duní i melouny nezralé, pokud teda nejsou uvnitř vyloženě zelené.

hodnocení

0x

Dobrý den. Častým problémem je vybrat zralý meloun. 100 % jistotu však nebudete mít nikdy. Zralý meloun se dá poznat hmatem a sluchem. Když na meloun poklepeme a vydá "zvonivý"dutý zvuk, je zralý. Významným znakem je i suchá stopka melounu. Určující je i vůně. Jakmile ucítíte u stopky silnou ananasovou vůni, jste doma. Tenhle meloun je určený k okamžité konzumaci.

www.bio-life.cz/c/...

jipka*
hodnocení

0x

Zralý meloun má uschlou šťopku a žlutej flek(tam kde ležel na zemi)

Jak poznat zralý meloun

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]