Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, ahoj,zdravím...dostal jsem pod stromeček kaktus...Ale nevím jak se pěstuje ani jak sejmenuje, protože Ježíška nenapadlo se zeptat jak se jmenuje a jak se pěěstuje...:D...pokud ho někdo poznáte, a víte co a jak prosím moc,poraďte mi...na etiketě je napsáno kaktus 11...
Ahoj, domnívám se, že se jedná o Echinokaktus grusonii,správně by měl být zazimovaný, ale tyto rostliny z velko pěstíren jsou přepitý vodou a takové to správné zazimování by nepřežily, takže radím, mít kaktus na okně a mininální zálivku, stačí pár kapek za 14 dní
Děkuji,a myslíte, že takové kaktusy z velkopěstíren se dokáží přizpůsobit správnému pěstování a chování?...
Ahoj, je to semenáček Echinocactus grusonii. Doporučovala bych ho nezalévat a na jaře očistit kořeny a přesadit do zeminy pro kaktusy. Pokud budeš mít nějaký dotaz doporučuji forum: http://kaktusari.eu
Samozřejmně že se dají přizpůsobit, ale né za týden, ale dají se z ,,vykrmovaných rostlin,, převést na sukulentní rostliny. Jak jsem psal prvně, zatím světlo, minimum zálivky, spíše žádnou, pozná se to podle citu pro rostliny, nelze to nějak přesně formulovat, dá se vizuelně usuzovat ze svrašťující se / měknoucí pokožky kaktusu. Zadej si do google vyhledavače Echinocactus grusonii, ale koukej se na semenáčky, né to co zde uveřejnil kolega. To je více než třicet let stará kytka, ta vypadá samozřejmně úplně jinak, ta tvoje rostlina je tak 4 - 6 let stará.
doplněno 03.01.12 16:51:Pro DES , pomalu si prohlížejte tuto fotografii :
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.