Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak usušit karafiát?

Od: 123* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

ráda bych se zeptala,jestli jdou sušit karafiáty a zda po usušení nezmění barvu nebo tvar.Dostala jsem jich pár a má pro mě velkou cenu na to, abych ho vyhodila.Je už na půlce cesty tak prosím o rychlé odpovědi...případně napište i vaše zkušenosti s tímto sušením karafiátů.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nejlépe svázat a pověsit na garnýž nad topení. Ale v noci. Ve dne světlo a sluníčko zruší barvu.*jasne*

sargo*
hodnocení

0x

Hmm, usušit karafiáty se mi nikdy nepovedlo *nevi* Ale možná to jde, pochybuji, že bych na to šla nějak extra sofistikovaně. Co si ho zkusit vylisovat? ;) A co zabere zaručeně: nechat se s kytkou vyfotit :-D

eulalie*
hodnocení

0x

Sušila jsem svatební kytku za karafiátů. Docela se to povedlo, ale trošičku změnily barvu. Ostatně, to snad každé kvítko po usušení změní trochu barvu, ne? Sušila jsem už i růže a taky ta žlutá nezůstala úplně sytě žlutou...

hodnocení

0x

Slyšela jsem, že se dobře květiny suší silikagelem - a to i ty s jemnými lístečky, třeba pivoňky. Proč by tedy nešly usušit karafiáty? Zkusila jsem dát do vyhledavače "silikagel květiny"a ejhle! Je tam hodně článků o různých způsobech sušení květin (nejen silikagelem) a jsou tam i vyjmenované i způsoby, které konkrétní květině nejvíce vyhovují (např. kvetinarstvi-anicka.webno/... ). Přeji hodně štěstí a trpělivosti!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]