Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Anturie,nějaká chyba

Od: mela odpovědí: 9 změna:

Dostala jsem na jaře anturii v květináči,pořád roste a kvete,i když byla malinká,jenže se mi na květu takové ty tyčinky-nevím jak se jim říká / pestíky / začaly jaksi hrbolatět,jsou do zelena a hrboly na nich.Nevíte proč?Ty nové květy co narostou to nemají hned,ale pak taky.Vypadá to podivně.Milena

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bruk600*
hodnocení

1x

Nezačínají se tvořit plody?

mela
hodnocení

Jejda,já vůbec nevím,že má anturka nějaké plody,takže jí nic není?A ty plody co udělají-odpadnou,nebo to nechat tak,vůbec vlastně o tom nic nevím.Míla

bruk600*

Ono je anturií víc druhů a některé mají i růstuschopná semena. Ve vašem případě bych se asi rozhodoval podle vkusu. Pokud by vám to přišlo nevzledné, tak odstřihnout. Taky ty semena budou chtít nějakou výživu a tak jejich včasným odstřižením uděláte prostor pro nové květy.

doplněno 07.12.11 16:53:

bromelia.cz/...

Přírodní druhy mají nevýrazné květy, ale kuličky se semeny jsou moc zajímavé.

mela
hodnocení

Tak jsem si prohlídla jak vypadají plody,tak to není ono.Pokusila jsem se to vyfotit,jen nevím,jestli se mi podaří to sem vložit,jdu to zkusit.

Anturie,nějaká chyba
mela
hodnocení

ještě jeden s normálním květem a tím podivným pro srovnání.

mela
hodnocení

tak ten druhý se mi nepodařil,znovu.

Anturie,nějaká chyba #2
bruk600*

No nevím o žádné možné chorobě, tak asi něco fyziologického. Ona totiž ta "tyčinka" je vlastně složenina malých drobných květů a toto vypadá jako by pyl?

waser

Mě to připadá jakoby anturka v nizke vlhkosti

sportovninoviny.cz/...

Mrkněte na odkaz, je to článek o pěstiteli anturií a na konci článku je video. V něm je na chviličku krátký záběr na plody anturie, a to jsou ty útvary, o kterých píšete. Zralé zřejmě zčervenají. Takže Vaše rostlinka je v pořádku a má se k světu *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]