Nejste přihlášen/a.
Dobry dden, mam rok starou vanocni hvezdu. Chtela bych, aby zkosatela...co mam delat? Jak se o no spravne starat...dekuji
Zde jsou dobré rady, jak vánoční hvězdu pěstovat:
Ale z vlastní zkušenosti mohu říct, že sice jsem hvězdu celý rok uchovala, ale nakonec jsem se s ní, i když nerada - rozloučila. Stala se z ní i přes mou péči taková divná okřeš. A to se snažím každou odnož vypiplat a následně někomu darovat. A cena této krásné květiny je celkem nízká a tak dávám šanci své dceři, aby mi vždy ke konci roku udělala radost s novou hvězdou.
Mám 2 vánoční hvězdy už několik let. Nechají se velice dobře tvarovat, pokud po Vánocích, nějak v únoru, hvězdu ořežete, vypustí na jaře nové snítky a okošatí. Zalévám před Vánoci častěji /od podzimu/, přes léto pak méně. Hnojím 1 x týdně Kristalonem.
Někde jsem vyčetla, že ty červené listy se vytvoří tehdy, když má rostlina málo světla - ve dne ji ěečím zakrývat, nechat volně třeba jen 2 hodiny na světle, jinak potmě. Měla jsem ji v obýváku přiklopenou plastovým kbelíkem. Ale jediný výsledek byl, že to vypadalo hrozně a kdo k nám přišel, ptal se, proč mám na obývací stěně ten kýbl!Listy nezčervenaly. Proto jsem je letos nechala volně, bez přikrývání a světe, div se, vrchní listy mi krásně zčervenaly. Nesmí člověk hned všemu věřit!
Jaga.
Tady je popsané vše, ale jen bych chtěl upozorni na to, že zkracování dne, které je nutné pro nasazení květů dokáže rozhodit i veřejné osvětlení, nebo i občasné rozsvícení v jinak tmavé místnosti a taky se vám v domácích podmínkách nepodaří vypěstovat rostlinu jakou koupíte v květinářství. Velkopěstitelé mají k dispozici různé stimulátory ... a tak váš domácí výpěstek se bude podobat té koupené jen vzdáleně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.