Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vánoční hvezda

Od: zuzika* odpovědí: 5 změna:

Dobry dden, mam rok starou vanocni hvezdu. Chtela bych, aby zkosatela...co mam delat? Jak se o no spravne starat...dekuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Zde jsou dobré rady, jak vánoční hvězdu pěstovat:

ireceptar.cz/...

Ale z vlastní zkušenosti mohu říct, že sice jsem hvězdu celý rok uchovala, ale nakonec jsem se s ní, i když nerada - rozloučila. Stala se z ní i přes mou péči taková divná okřeš. A to se snažím každou odnož vypiplat a následně někomu darovat. A cena této krásné květiny je celkem nízká a tak dávám šanci své dceři, aby mi vždy ke konci roku udělala radost s novou hvězdou. *tanec*

V Tescu mají nádhernou hvězdu za 49,-Kč. ´Proč si neudělat radost?

hodnocení

1x

Mám 2 vánoční hvězdy už několik let. Nechají se velice dobře tvarovat, pokud po Vánocích, nějak v únoru, hvězdu ořežete, vypustí na jaře nové snítky a okošatí. Zalévám před Vánoci častěji /od podzimu/, přes léto pak méně. Hnojím 1 x týdně Kristalonem.

Někde jsem vyčetla, že ty červené listy se vytvoří tehdy, když má rostlina málo světla - ve dne ji ěečím zakrývat, nechat volně třeba jen 2 hodiny na světle, jinak potmě. Měla jsem ji v obýváku přiklopenou plastovým kbelíkem. Ale jediný výsledek byl, že to vypadalo hrozně a kdo k nám přišel, ptal se, proč mám na obývací stěně ten kýbl!*haha*Listy nezčervenaly. Proto jsem je letos nechala volně, bez přikrývání a světe, div se, vrchní listy mi krásně zčervenaly. Nesmí člověk hned všemu věřit! *smich*Jaga.

bruk600*
hodnocení

0x

vanocni-hvezda.cz/...

Tady je popsané vše, ale jen bych chtěl upozorni na to, že zkracování dne, které je nutné pro nasazení květů dokáže rozhodit i veřejné osvětlení, nebo i občasné rozsvícení v jinak tmavé místnosti a taky se vám v domácích podmínkách nepodaří vypěstovat rostlinu jakou koupíte v květinářství. Velkopěstitelé mají k dispozici různé stimulátory ... a tak váš domácí výpěstek se bude podobat té koupené jen vzdáleně.

sekolas*
hodnocení

0x

Manželka květiny nevyhazuje, ale vše ostříhá, přesadí. Pak to rozdává známím, má jich hodně. Zatím vždy úspěšně se podaří květinu oživit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]