Ahoj má krásná velká Yuka začíná odcházet listy žloutnou a tvoří se na nich také velké hnědé fleky. Prosím co s ní. Přečetla jsem si něco v odborných knihách ale ráda bych věděla nemáte-li někdo vlastní zkušenost. Díky Pavlína
Ahoj, Yuka je choulostivá buď na přelití, ale i paradoxně i na nedostatečnou zálivku. Nic si z toho nedělej, mě také na jaře odchází několik (víc) listů u Yuky. Zatím čau...
Řekl bych, že je to rostlina, která je v bytu dočasně krásná. Později se však začne domáhat své přirozenosti a jaksi postupně poztrácí svůj půvab, ... Jinak, jak je mým zvykem, YUKA je velmi široký pojem... Dalo by se popovídati spíše o konkrétních druzích... jednoznačně však mohu říci, že všemíra péče někdy škodí...
ahoj... mám yuku uz pres 4 roky a darí se ji velmi dobre! Podle mých zkuseností nepotrebuje moc tepla (mám jí v loznici, kde se netopí) a zalévám jí trochu a jen obcas, nesnese sta´t ve vode! V léte jí pak mívám v kuchyni, ale na zimu, kdyz se pak topí jí dávám do loznice!
barborka*
ahoj, Yuka kterou vlastním má už přes 1m. Od jara do pozimu ji mám na balkoně který je směrován na JZ. Vůbec jí nevadí tak kruté slunce, naopak. denní zálivka po západu slunce je nutná! Namnožil jsem ji i pomocí řízků které byly asi 10-15cm dlouhé a dal do substrátu aktivního uhlí a rašeliny. Přikryl ig.sáčkem a za 5 týdnů kořenila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.