Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pařez

Od: profa* odpovědí: 7 změna:
Prosím, máte někdo zkušenosti s chemickým odstraňováním pařezů? Díky, Profa.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

miljan*
hodnocení

0x
Do pařezu se navrtá co možná nejvíc děr,na hloubku vrtáku průměr aspoň 13 mmm a více a do děr se nasype ledek nebo jiný dusičnan,nesmí být s vápencem.Potom se otvory ucpou/zašpuntují/ a nechá se to asi půl roku až rok.Dusičnan by měl prolnout dřevem.Nakonec se pařez vypálí.Možná,že existují již hotové přípravky,ale to nevím.Tento návod pochází z nějakého dávného receptáře.

dallda
hodnocení

0x
Proboha nechci rejpat, ale je to docela proti prirode, NE? Vetsina lidi pak chce na tosame misto nasadit dalsi strom, ale kdyz bych si predstavil, ze tam jsou nejake chemicke hnusy, nezda se vam to divne? Uz jsem srovnal se zemi asi 5 hoodne starych tresni a je pravda, ze to chce hodne casu a silu, ale covek aspon pro sebe neco udel (posili telo) a vi ze je to jen jeho prace. Staci jen ten parez obkopat, bohuzel se stim musi pocitat uz pri kaceni toho stromu a nechat si aspon metr a pul kmene nahoru trce, at to jde jednoduse vyvratit. Jinak CHEMIE JE FUJ a na zahradu bych to netahal

jakej hnus? Vzdyt ledek je hnojivo, navic se"vsakne"do dreva a jen minimum se ho dostane do pudy. Poslouzi to naopak jako hnojivo pro novy strom... ja bych do toho sel.

Nez novy strom zacne plodit hnojivo uz bude v trapu.

miljan*
Není to nic proti přírodě,např.chilský ledek vzniká v přírodě.Jedná se zřejmě o velký pařez,od 30cm výš.Je třeba si zopakovat chemii,než něco odsoudím.Ledek se natáhne do dřeva a to se potom vypálí.Ledek zde funguje jako okysličovadlo.To věděli staří Číňané,když vynalezli černý střelný prach.Jsou to jen základní znalosti ze školy.
stoper
do děr ten ledek (draselný je IN) a krapet nafty, zakrýt kusem igelitu a vypálit již po 14 dnech, urychlí se to. Tu naftu ovšem zachránci přírody neradi vidí.

tesyk*
hodnocení

0x
Já jsem před lety využíval chemii k dobývání pařezů tak, že jsem do cca 30cm lešenářské trubky nasypal TRAVEX s cukrem 1:1 a konce utěsnil. Pak se to prskavkou odpálilo, pařez byl venku a ještě jsme měli i nová okna.:)

posvic.v*
hodnocení

0x
Nejlepší je vykopat kolem pařezu hlubokou jámu , a holý pahýl pařezu uříznout těsně pod zemí ( pod povrchem ) . Potom jednoduše pařez zahrabejte zeminou a posypte travinou . Za několi let pařez zetleje a máte vyhráno . :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]