Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Usychání a odumírání masožravky

Od: adolf* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den ,mám problém s rostlinou ,jde o masožravku u nás je známá jako Venušina mucholapka (Venus Flytrap) ,A dělám co dělá usichá ,snažim se aby měla tolik světla co píšou to samé platí o zálivce ale i přesto nové výhonky černají a odumírají.Prosim pokud někdo ví co sní je ,prosím poradte.Děkuju.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den.

Máme (tedy mněli jsme) do minulého týdne tu samou masožravku. V pohodě rostla a dokonce i přibližně dva měsíce kvetla. Mněli jsme ji přes rok, asi před měsícem začala, jak píšete, černat a odumírat. nejprve staré výhonky (což je normální) postupně i ty mladší až z ní nezbylo skoro nic. Manželka se snažila ji různým způsobem zachránit (víc světla, méně tepla, mněnila množství zálivky) nic nepomohlo. Loňskou zimu krásně přežila na stanovišti kde ji máme od zakoupení. Napadá mně jestli se nejedná o krátkodobou rostlinu a zkrátka se její čas nachýlil a odešla chytat mouch do věčných lovišť*andel*. Každopádně si pořídíme tuto zajímavou a - do své smrti nenáročnou rostlinku znovu.

adolf*
hodnocení

Popravdě jsem ji koupil na jednom trhu kde mi neřekli jestly jde o krátkodobou rostlinu ,je to možné šla mi a najednou konec.No holt se budu přístě více ptát.Děkuju.

hankauk*
hodnocení

2x

Jak jsem se dočetla, tak Venušina mucholapka je velmi náročná na pěstování a proto je spousta pěstitelů neúspěšná právě při jejím pěstování. Bývá dobré odstraňovat výhonek, který nese květ, poněvadž bere rostlině energii a nevytváří se pak tolik mucholapek.

Jinak s usychající květinou to nemusí být o neodstatku vody. Někdy je to naopak. Pokud je rostlina přelévaná, můžou jí začít usychat listy. Černé výhonky pak můžou již být následkem plísně. Zkusila bych raději mírnější zálivku a třeba rosení?

adolf*
hodnocení

Rosim více kytek ,mám tu přes zimu suchý vzduch ,myslím že tím to snad nebude ,ale pravda je že měla hodně výhonků a vlastně až po té co se rozrostla začaly následně usychat.Děkuju.

lemar0
hodnocení

0x

Usychat je ve vybraných slovech.

výtka
Upozornění od sys hejkal 27. 11. 2011 12:14:17
to ano, ale v Pravidlech Poradte.cz je Z5... vkládat odpovědi, které nesouvisí s otázkou a odvádí pozornost... doporučuji přečíst

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]