Nejste přihlášen/a.
Dobry den,mily radcove.Dumam tady,jaky strom k rhododendronum,kde je hrozi spodni voda a jinak tezka zem.Samozrejme u rhodaku zem vymenila.Nejaky vysoky kminek,destnikovita koruna.myslela jsem i nejaky javor,na vysokanskem kminku?Nebo previsly buk,ci smrk,ten je uzky,coz by bylo idealni,ale bojim se te vlhkosti.Diky za typy,
Všechny vyjmenované stromy vysokou hladinu podzemní vody snesou,přemýšlel jsem též o vrbě té by se v pudě a vysokou hladinou vody líbilo
Ja jsem myslela take vrbu,ale zas me prijde,ze se k rhodakum moc nehodi..nejradeji bych tam mela borovici,ale ta neni vhodna.Diky za odpoved.
Dobrý den, olše je strom do vody. Je jich více druhů a tím i dorůstá různých velikostí. Zdravím!
Zdravím, a jaký jste nakonec zvolila způsob zasázení ronďáků? Co se hodí k ronďákům, ta se moc nehodí na vaše stanoviště Do takové půdy se hodí Prunus virginiana ´Shubert´. Je to druh střemchy s se zajímavým červeným olistěním, na nových přírůstcích jsou listy zelené. Nebo některý kultivar Quercus palustris - Green Dwarf nebo Swamp Pygmy. Z těch javorů lze použít Acer negundo v různých kultivarech, Acer ginnala.
Floro,take to tak vidim,ze co se hodi k rhondakum,tak zas potrebuje podminky jine.Nasadila jsem je s velkou drenazi a zeminy do hloubky 40-50cm.Dala jsem raselinu s hnojivem a piskem+kura.Jak me tak hosi kopali jamy,tak v jednom miste posunuli oznaceni a vznikl takovy prostor,ze bych tam videla strom.Tak jako tak do budoucnosti tam bude treba,kvuli zastineni.zatim stini stara neopravitelna roubenka,ale az nebude,je treba myslket dopredu.S tou spodni vodou,chci verit,ze to nebude tak hrozne.K vasi odpovedi-Prunus,to je podnoz svestky?Mela jsem u nas vysazeny Mirobalan-Prunus a ten uz vim,ze zde zmrzne.Quercus-dub,musim se mrknout o jaky jde,ikdyz nazev je mi silne povedomy.I na acery mrknu.Zatim diky.
floro, dobry den.Tak jsem koukala na ten dub.Ten by se mi libil.Jeste popremyslim.Rada bych se zepala,jakou borovici vysadit okus dal,kde spodni voda neni,rada bych k ni vysadila Azalky.Dekuji
Ta prunuska je udávaná do zóny 5a, tzn. tak -30°C co je docela slušná mrazuvzdornost. Má ráda vlhčí půdy, takže by se jí u vás snad líbilo. Co se borovic týče, tak to je těžké, mají rády lehčí písčité a jí podobné půdy. Snad mě napadá Pinus uncinata, což je naše borovice blatka, která roste v rašeliništích, ale není to velký strom, spíše menší a pomaleji rostoucí. Možná bych zkusila borovici příbuznou douglasku (Pseudotsuga menziesii) v nějakém kultivaru.
Floro-J.j.ja jse nasla jen borovici,tusim Limbu,ale nakonec od toho upustila.Ten dub bahenni,bude dobry.zase bych si tam predstavovala nejaky strom,aby to melo vyssi kminek.Na douglasku jsem take myslela,ale ta roste jako smrk,vetve odspodu.Jeste k tomu quercus,koukala jsem ze ten bahenni jsou dva druhy,s mensi korunkou a pak veliky vzrustem.Snad bych to videla na ten mensi,je to pred okny,aby tam jednou nebyla tma.Take me napadal strom.Liriodendron,myslite,ze by tam sel?Diky moc.
Quercus palustris - dva uvedené kultivary jsou spíše menší. Pak ještě přichází v úvahu Quercus robur v kultivarech např. žlutolistý ´Concordia´ vysoký do 10 m. Liriodendron snáší vlhčí stanoviště, ale pokud je v blízkosti v zimě solená komunikace, tak to může být problém a je to ve stáří poměrně vysoký strom. A co okrasné jabloně, těch je poměrně velký výběr? Nebo magnolie.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.