Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chemická ochrana proti sviluškám

Od: atriplex* odpovědí: 2 změna:

Na mém banánovníku se každý rok objevují svilušky. Vždy je postříkám - Omite nebo Mospilanem a je to. Rostlina však narostla do obrovských rozměrů a tak již nejde vystěhovat ven a tam stříkat. Existuje nějaký přípravek, kterým se rostina zaleje a "jed" se dostane dovnitř do rostliny, kde zahubí škůdce? Asi před 15ti lety jsem něco takového koupil, ale teď jsem to v obchodě nikde neviděl. Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

reeve*
hodnocení

2x

Jako ochrana proti savým škůdcům se prodávají tyčinky, například "Substral Careo". Zapíchají se do substrátu a účinkují 2 až 3 měsíce. Jsou zhruba 3x dražší než běžné tyčinky s hnojivem. Proti mšicím a červcům účinkují velmi dobře (osobně ověřeno), účinnost proti sviluškám jsem naštěstí neměl možnost vyzkoušet.

Účinkovat (byť méně dokonale než postřik) bude i zalévání slabým roztokem Omite.

Postřik si však můžete dovolit i přímo v místnosti, aniž by se kontaminovalo okolí: Stačí rostlinu zabalit do mikroténové fólie (velká plachta určená pro zakrývání nábytku při malování stojí pár korun), pořádně prostříkat a nechat pár dní zakrytou. Pak fólii odstraníte (lze ji samozřejmě použít opakovaně), rostlinu necháte oschnout a v místnosti pro jistotu vyvětráte.

hodnocení

0x

Pouzivam Rock Effect,tento postrik je i na svilusky,msice,trasnenky a cervce na ktere je ja pouzivam.Kazdy postrik chce opakovat a ne jednou a pak az se objevi.obalte si kolem kytku vetsi folii,nebo nejake desky,aby jste si nepostrikali okoli.Jinak tento postrik liju i samozrejme do zeminy,cervci se tam ukryvaji na korenech.Je to postrik na prirodni bazi,nemusite se ho tak bat,ale opakovat.nicmene svilusky se muzou stat odolny proti postrikum vsem.Postrik jsem si objednala v obchode a nebo na netu jiste bude nekde v nabidce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]