Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznám český česnek

Od: skrap* odpovědí: 16 změna:

Vzhledem k tomu že se na pultech oběvuje český česnek . Zajimalo by mne jak poznám že český je český a že se pouze za něj nevydává nějaký podivný dovoz? Myslím tim již na prodejně ,nikoliv v kuchyni tam jej poznám.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

atriplex*
hodnocení

2x

Pokud nejste šlechtitel, tak nemáte šanci odrůdu prokazatelně poznat. Zde je jediná možnost - důvěřovat svému obchodníkovi...

skrap*
hodnocení

Samé hezké odpovědi ale ta vaše mne dostala *smich*

29.11.11 07:48

Skrape-?

1jara*
hodnocení

0x

Český česnek je takzvaný modrý paličák, prosvítá taková fialová barva viz odkaz dole.

Kvalitní česnek M/...

olaf71*

a modrý paličák by v Číně nevyrostl?

hodnocení

0x

Také jsem se domnívala, že nejlepší je český česnek. Letos jsem dostala od známého krásný česnek, přímo ze zahrádky. Byla jsem ráda, že polévka bude krásně vonět česnekem. Jaké bylo naše překvapení, když česnek vůbec nevoněl, ani nebyl nějak výrazný. Obyčejný česnek z Globusu na který každý nadává, krásně voní a je i dobrý. Je mi líto, raději budu používat česnek z dovozu, ale chutný, než náš, drahý, ale bez chuti.
doplněno 17.11.11 17:17:

Nevím jaká byla sadba česneku, ale skutečně česnek vytahoval přímo ze země.

To si děláte srandu? Nebo si z vás udělal známí. Česnek ze supermarketu dám do pusy a vpohodě bez následku sním. Ten český ani náhodou. Uždibuji po kouskách a občas mám pocit že umírám. Český česnek v Číně sice asi vyroste, ale nebude tak kvalitní. Je pěstovaný speciálně aby byl odolný v našich podmínkách. Proto má takovou sílu i jméno na trhu!

doplněno 17.11.11 17:11:

Možná vám dali česnek ze zahrádky vypěstovaný z čínského.

lemar0
hodnocení

0x

Moje teta mi říkala, že český česnek má mít jen 6stroužků. Když má víc, není to český česnek.

1jara*

Někdy i méně.

cc

Někdy i více.

Česnek pěstuji spoustu let a vím že počet stroužků je různý - záleží na odrůdě, ale asi i půdě a počasí jaké ten rok bylo. Už jsem vypěstoval česnek s třemi stroužky ale i hodně přes deset.

hodnocení

0x

Cesneku je mnoho odrud,takze jsou od fialove az po bily,spis se lisi chuti a prevazne jsou vyrazne ostrosti.Takze jistota aby byla, si jedine koupit nejakou danou odrudu od cloveka kdo se s tim opravdu zabyva.Cetla jsem ze i jeden z ceskych cesneku,je zrejme mene ostry,jelikoz odrudu doporucuji pro ty,kdo maji nemocny zlucnik.Jedna se o odrudu Blanin a Bjetin.Jinak jsou kuprikladu odrudy-Anin,Anton,Benatcan,Dzambul,Slavin,Matin.stanik a je jich spousty.

rv*
hodnocení

0x

Kupte si nejprve ten, na kterém je napsáno čínský, tam máte jistotu, že zemi původu nikdo nefalšoval. Mají ho třeba v Lidlu. Ochutnejte, a třeba zjistíte, že je úplně stejný jako jiný česnek, a že nemá cenu pátrat po tom českém. Pěstitelé česneku v česku vám pochopitelně budou tvrdit, že ten jejich je nejlepší. A v maďarsku, že není nad maďarský.

buss
hodnocení

0x

Podívejte se na stránky šlechtitelů a ne prodejců a pod. Jsou česneky, po kterých tečou slzy a huba pálííí. Vy to nepoznáte co je zač, za která odrůda a co je ke kvalitnímu potřeba

mihulkova*
hodnocení

0x

Zkuste nakoupit u těch, co ho přímo pěstují a prodávají. Tam máte jistotu pravosti odrůd a původu. Ručí Vám za kvalitu. Prodávají za ceny kolem 150,-Kč/kg, protože si na něm už žádní spekulanti nepřiráží.Taky můžete ochutnat a uvidíte, že se k nim budete rádi vracet. A občas se Vám poštěstí i možnost zakoupení přebytků čerstvé zeleniny, která má také úplě jinou chuť, než to co se sem dováží. Česneku zdar!

majsterjoe*
hodnocení

0x

Pokud na pultech objevite cesky cenek, pak je to z 99% cesky cesnek. Prodejce ktery by takto klamal, by mohl dostat silenou pokutu a negativni reklamu.

Problem je, ze na pultech sem ho moc jeste nevidel. Spis spanelsky, cinsky... ale ta cena je taky jinde. Takze i podle ceny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]