Nejste přihlášen/a.
Mám jako každoročně tornádo ve velkém květináči na zahrádce. Je moc pěkné už dlouho, plné rajčat už dlouho a jsou stále zelené
Ronku, mám na zahradě čtyřicet keřů různých rajčat a začínají červenat tři plody. Doufejte, že začnou zrát, já doufám též.
doplněno 28.07.13 16:52:Děkuji za uznání, ale na tvůj vyčerpávající příspěvek nemám.
doplněno 28.07.13 17:51:Vše je u nás opožděno o 2-3 týdny, Zima v květnu rajčata hodně přibrzdila a už to nedohnala.
taky nemam ani jedno rajce ani zihane, proste furt zelene a je jich tam kila, ale vsechno zelene i pri techto parnech, btw vecer dostavaji vydatnou zalivku.. proste se jim jeste nechce
Dovolím se přidat - manželka pěstuje rajčata léta letoucí, takže to s nimi umí, máme jich XXL a zatím taky jíme kupovaná. Jo příroda je holt příroda.
ronek, ... bohužel je tomu letos tak, ... ale nevadí. Všechna zelená rajčata ( třeba až před přicházejícími "mrazíky" ) pak uložíte na "ráhenka" a necháte je ve sklepě pouze lehce přikrytá ( aby se na ně neprášilo ) ... a na vánoce ( zatímco jiní rajčata budou kupovat ) Vy budete mít svoje rajčata třeba až do "jara" ... a ještě na rozdávání. ( ... spolehlivě vyzkoušeno! ... a funguje to velice dobře! )
Pěstuji rajské Tornádo už mnoho let.Letos skutečně pomalu dozrávají a vzlášť ve vyšších polohách.Musíte odstranit co nejvíce listí,aby k plodům mohlo slunce.Odstraňovat postranní výhony a v tuto dobu zaštípnout vrchol.Mé rajské jsou skoro holé a jen jsou vidět trsy rajčat a dělám to tak každý rok a mám dobrou a kvalitní ůrodu.
doplněno 19.08.13 20:59:Jiné roky jsem rajské sklízela kolem 20.července a letos až začátkem srpna a na vině je chladné jaro.
Nic si z toho nedělejte, mám stejný problém. U "Tornáda" to je ještě docela dobré, ale pěstuji ještě dalších 40 odrůd a některé teprve kvetou. Můj známý je zemědělský odborník a říkal mi, že letos je to docela normální jev, rajčata špatně zrají skoro každému.Snad bude pěkný podzim, aby to ještě stihla.
Dobrý večer. Nedá mi to a také se trochu pochlubím. Rajčata jsem pěstovala doma. V květnu jsme je s manželem dali do dvou plechových van a některá rajčata na záhon. Na chalupu jsme delší dobu nemohli. Když jsme přijeli, tak rajčata ležela dva metry dlouhá. Proto jsou všude dřeva, stvoly rajčat mají i 4 metry. Zatím máme sklizeno asi 55 kg, (to váží manžel) nepočítám, co jsme rozdali. Viky
doplněno 20.08.13 02:43:Pet lahve podpírají rajčata, která jsou dole.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.