Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rajčata nečervenají

Od: ronek® odpovědí: 16 změna:

Mám jako každoročně tornádo ve velkém květináči na zahrádce. Je moc pěkné už dlouho, plné rajčat už dlouho a jsou stále zelené

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já jsem před 2 týdny zalomila vrcholy, plody dozrávají rychleji. Zralé plody trhám už skoro měsíc. Noci začínají být chladné, což rajčatům nebude prospívat.

doplněno 19.08.13 18:10:

Zrají všechny odrůdy, kterým jsem zalomila vrchol.

Rajčata nečervenají

Ano,to je co jsem chtela prispet,zastrihnout vrcholy,jinak tezko cervenaji.

hoummy*
hodnocení

0x

Nemají rajčata moc listů, pokud ano, zastřihněte je.

Ronku, mám na zahradě čtyřicet keřů různých rajčat a začínají červenat tři plody. Doufejte, že začnou zrát, já doufám též.

doplněno 28.07.13 16:52:

Děkuji za uznání, ale na tvůj vyčerpávající příspěvek nemám.

doplněno 28.07.13 17:51:

Vše je u nás opožděno o 2-3 týdny, Zima v květnu rajčata hodně přibrzdila a už to nedohnala.

joudic*
hodnocení

0x

taky nemam ani jedno rajce ani zihane, proste furt zelene a je jich tam kila, ale vsechno zelene i pri techto parnech, btw vecer dostavaji vydatnou zalivku.. proste se jim jeste nechce

fribble*

Dovolím se přidat - manželka pěstuje rajčata léta letoucí, takže to s nimi umí, máme jich XXL a zatím taky jíme kupovaná. Jo příroda je holt příroda.

povadlaruze*

také mám rajčata stále zelená :(( a že jich je hodně , listy jsou ostříhané a stále nic , jen zelená a zelená .

bonie*
hodnocení

0x

jezdím hodně na kole, přes všechny možné vesničky a oblasti a čumákuju po zahrádkách... všude jsou zelená :(

Ještě, že jsem je letos nestihla vysadit :D

emilka12*

Tak to u nás na jihu máme červená rajčata a jsou oproti lonšku parádní.*slunce*

pepiiiiiiiiiiik
hodnocení

0x

ronek, ... bohužel je tomu letos tak, ... ale nevadí. Všechna zelená rajčata ( třeba až před přicházejícími "mrazíky" ) pak uložíte na "ráhenka" a necháte je ve sklepě pouze lehce přikrytá ( aby se na ně neprášilo ) ... a na vánoce ( zatímco jiní rajčata budou kupovat ) Vy budete mít svoje rajčata třeba až do "jara" ... a ještě na rozdávání. ( ... spolehlivě vyzkoušeno! ... a funguje to velice dobře! )

joudic*
hodnocení

0x

jinak pozor, uz tyden prubezne sklizim cherry a Tornado rajcata a ty zlute teprve zacinaji, takze, uz je to tady ;) a jsou vyborna

doplněno 16.08.13 21:49:

a listy jsem nestrihal, pouze slepe vyhony sly okamzite pryc, jak jsem je objevil, letos pestuju poprvy :)

hrozinka*
hodnocení

0x

Někdo nám kdysi poradil-otrhat zelená a dát je pod noviny-zakrýt-dozrají rychle .Ostatní rajčata zase rychle nabýrají-neni to sice červené odsluníčka,ale když se člověk nemůže dočkat.Děláme to tak roky a užíváme si úrody-někdy máme i na vánoce svoje.

hodnocení

0x

Pěstuji rajské Tornádo už mnoho let.Letos skutečně pomalu dozrávají a vzlášť ve vyšších polohách.Musíte odstranit co nejvíce listí,aby k plodům mohlo slunce.Odstraňovat postranní výhony a v tuto dobu zaštípnout vrchol.Mé rajské jsou skoro holé a jen jsou vidět trsy rajčat a dělám to tak každý rok a mám dobrou a kvalitní ůrodu.

doplněno 19.08.13 20:59:

Jiné roky jsem rajské sklízela kolem 20.července a letos až začátkem srpna a na vině je chladné jaro.

cmelda*
hodnocení

0x

Nic si z toho nedělejte, mám stejný problém. U "Tornáda" to je ještě docela dobré, ale pěstuji ještě dalších 40 odrůd a některé teprve kvetou. Můj známý je zemědělský odborník a říkal mi, že letos je to docela normální jev, rajčata špatně zrají skoro každému.Snad bude pěkný podzim, aby to ještě stihla.

hodnocení

0x

Dobrý večer. Nedá mi to a také se trochu pochlubím. Rajčata jsem pěstovala doma. V květnu jsme je s manželem dali do dvou plechových van a některá rajčata na záhon. Na chalupu jsme delší dobu nemohli. Když jsme přijeli, tak rajčata ležela dva metry dlouhá. Proto jsou všude dřeva, stvoly rajčat mají i 4 metry. Zatím máme sklizeno asi 55 kg, (to váží manžel) nepočítám, co jsme rozdali. Viky

doplněno 20.08.13 02:43:

Pet lahve podpírají rajčata, která jsou dole.

Rajčata nečervenají #2
Rajčata nečervenají #3

hloupejsedlak
hodnocení

0x

Už týden červená hrušková Radana. Pěstuji místo rybízových, protože jsou výborná a hlavně skoro nepraskají.

Strední velikost začínají červenat a obrovské 20cm velké ještě rostou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]