Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s přerostlou difenbachií ?

Od: generál* odpovědí: 3 změna:
Mám doma 3 dvoumetrová difenbachie, které mají jen nahoře listy, ale pěkné. Chci stvol rozřezat a nechat pustit kořeny. Ale nevím jak velké kusy řezat a jak nechat dlouhý vrchol. Do sklenice s vodou se prý dává nějaký přípravek, aby kořeny byly zdravé. Poradíte mi? Prosím pěkně.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

rubus*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Diefenbachie se dá rozřezat na špalíky,od kořene vyrazí nová.Řízky(špalíky) vyrazí z pupenu po odpadlém listu,řezná plocha se natře dřevným uhlím.nebo jemně hypermanganem,nechá se zaschnout a sází se do zeminy.Potřebuje hodně spodního tepla.Pozor! je velmi jedovatá,sám jsem vyzkoušel a je to síla.Měl jsem docela honičku.

Ze zahuštěné šťávy se dělají otrávené šípy!

ukulele*
Ahoj rubusi, jak jsi to zkoušel? A jaké jsi na sobě pociťoval příznaky otravy? Popiš nám to, velmi mě to zajímá, už jsem o tom něco četl, ale nemám odvahu to vyzkoušet na vlastní kůži. Dík .

rubus*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Ještě doplním- velmi dobře se pěstuje v hydroponii -živný roztok

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]