Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvas v zimě - v jakém chladu může?

Od: arakain77* odpovědí: 11 změna:

Nevíte prosím někdo,při kolika stupních teploty může ovoce určené k pálení začat kvasit?Mám v garáži asi 12,stupňů a moc se tomu nedaří.Nechci,aby mi to shnilo.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

medwed*
hodnocení

2x

zipa.cz/...

Idealni manual pro domaci pripravu precti a budes vedet ale pokud to nenajdes je to 20stupnu ideal...

des*

Rychle to nastěhuj do sklepa ke kotli ať je mu teplo.V tuhle dobu už se pálí...

cyril*

Pálení se snad neřídí roční dobou, lze jej provozovat celoročně. Rozhodující je stav suroviny k pálení.

kibic

Z článku:Celý kvasný proces trvá několik měsíců (2-6)-Tak to teda čumím .Já po 5 týdnech valím do palírny.

arakain77*
hodnocení

Dík.Máte u mne oba plus.On to byl mimořádný nákup ovoce minulý týden.Tak teď s tím mám problémy.

jabraka*
hodnocení

0x

Kvašení je záležitosrt,dosti na teplotě závislá.Při 12 st C už kvašení ustává.Proto se kvas snažíme udržet při teplotách 18 - 20 st.

Po asi 5 týdnech už se můžeš skladovat venku do vypálení-.

JABRAKA

arakain77*
hodnocení

No, já nevím jabrako,ale po 5,týdnech už může kvas do pálenice.Záleží na tom,jak je vyzrálý.

jabraka*

Určitě jde do pálenice,ale někdy je tam takový fofr,že se musí i několik týdnů čekat.Pak je lépe kvašení pozastavit.

JB

arakain77*
hodnocení

To myslíte Jabrako vážně?POZASTAVIT KVAŠENÍ?TO BY BYL BLIVAJZ,kdyby ste dal do pálenice něco nedokvašené.Já bych řekl,že do pálenice to opravdu nejde,pokud je kvas nedozrálý. Nebo ještě hůř:zoctovatělý.

PS:A já se navíc ptal při jaké nejnižší teplotě funguje kvašení ovoce.Jinak o tom vím docela dost.Krom té teploty.

záleží co vám kvasí za ovoce,pokud švestky tak ty jsou v poho,už nám i skoro zmrzli a byla bobrá slívka,je jasné že v teple to je lepší,jinak když vykvasí a udělaný koláč klesne tak už by měli být,budete mít jen vodu na hoře,jinak se to měří cukroměrem jaký je tam podíl,no a hrušky tam už je to horší ,musí se hlídat ,jak mile klesne cukernatost muže se to přehoupnout na octovatění,den dva a celá várka je pak do kompostu,

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud je veškerý cukr zkvašený,to znamená nejdéle po 6 nedělích,pak může docházet při vyšších teplotách jen ke zhoršení kvality kvasu,vytváří se kyselina octová,aldehydy a vyšší alkoholy.Toto vše se snížením teploty omezí.Ideální je.,nechat kvas po těch 6 nedělích vypálit.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma cukr do kvasu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]