Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za škůdce?

Od: zzsvet odpovědí: 6 změna:

Dobrý den všem, mám dotaz, co je to za škůdce. Objevil se mi na zahradě, požírá mi ptačí zob a přelezl také na venkovní ibišek. Listy pak mají skvrny a žloutnou. Děkuji za rady. Včera jsem to už postříkal Karatem. Hezký den, Karel.

Co je to za škůdce?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Řekl bych, že "škůdce" je larva slunéčka sedmitečného a keře určitě nepožírá.

doplněno 27.07.13 16:24:

Dejte fotku poškozeného listu i s ostatními škůdci.

zzsvet
hodnocení

děkuji! ale jsou na listech i jiní malý hubení čárkovaní broučci.Jestli to nebude třásněnka. Máte také zkušenosti s ptačím zobem a škudci? Děkuji!

jikl.cz/... ;) To jste neudělala dobře, že jste je zlikvidovala. Ty larvy vás v pohodě mohly zbavit všech škůdců. Je to dravec na straně zahrádkáře. *hej*

zzsvet
hodnocení

postřikal jsem jen jednoho, a stejně mi pak utekl z rostliny. Ale našel jsem na další rostlině více vajíček. Už to budu vědět do příště, nezabiju už žádného.

zzsvet
hodnocení

a tohle je na ptačím zobu. Je toho hodně, na vrchní části listů a ze spodu listu je malý podlouhlý proužkovaný brouček, asi 1 mm velký. Prosím o radu, děkuji! Karel. PS: Přikládám foto listu a napadení? škůdcem

Co je to za škůdce? #2
Co je to za škůdce? #3

dak20*
hodnocení

0x

toto je slunečko nvím které ale určitě slunéčko a určitě bych ho tam nechal sežere dost menších tvorů kteří škodí. K tmu ptačímu zobu... já bych ho nestříkal je to jen pačí zob a příští rok to bude zdravé

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]